• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxtan veri silme ve arama yapma.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Userform üzerine eklediğim "ekle, temizle, iptal, değiştir" comboboxları kullanabiliyorum. ancak "sil" comboboxa bir türlü uygun kodu bulamadım. bir de arama listbox kısmından arama kodunu yazamadım.

(ekleme yaparken sıra no ve alfabetik olarak ekliyorum. silerken de silinen veri silinince hemen altındaki verilerin sıra numarası da ona göre değişmeli. arama yaparken (sadece arama süresince) listboxtaki verilerin ilk harfi ya da harflari yazılnınca ona uygun veriler sıralanmalı, diğerleri listboxtan kaybolmalı)

şimdiden teşekkürler !

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sıra no tekrardan verdirmek programa ayrı bir yük verdirir ve çalışmasını geciktiri.Bunu şimdi 100-200 kayıt yaparken anlamazsınız ama 30-40 bine çıktıı zaman satırlar,o zaman işte dersiniz ki ne kadar yavaşaldı program.
Zaten bu yapmak istediğinizde Doğru bir uygulama değil her ilaç için bir ID Nosu oluşacak şekilde ben kodda düzenleme yaptım.Silinmesi anında arada boş no lar oluşacaktır .Ama zaten öyle olmalı.Arama kodlarınız zaten çalışıyor.
Diğer husus yaptım.Dosyanız ekte.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen !
İlginiz için teşekkürler.
Arama yaparken ilk harf yazılınca listboxta ilaç dozu siliniyor ve listboxa sıra no ve ilaç adı geliyor. listboxta bulunan veri tıklanınca da textboxlara yanlış veriler yerleşmiş oluyor. bir de değiştir deyince değiştirme gerçekleşiyor ama hata oluşuyor. Onlarda bir düzelme işlemi yapılabilir mi ?

Sayın Evren Gizlen !
İlginiz için teşekkürler.
Arama yaparken ilk harf yazılınca listboxta ilaç dozu siliniyor ve listboxa sıra no ve ilaç adı geliyor. listboxta bulunan veri tıklanınca da textboxlara yanlış veriler yerleşmiş oluyor. bir de değiştir deyince değiştirme gerçekleşiyor ama hata oluşuyor. Onlarda bir düzelme işlemi yapılabilir mi ?
Dosyayı düzenledim.Önceki mesajımdan indirebilirsiniz.
Ancak bu kodlar sakat kodlar.
Niye ID nolarınıda listboxa almıyorsunuz.ID nolarıda listboxa alıp ID noyu aratıp onu bulup silmek daha doğrudur.
Bu durumda mükerrer veri olrsa b sütununda yanlış değer silinebilir.Hiç tavsiye etmem.
Zaten prıgramın her yerine el attım.Ben yapmış sayılırım progarmı.
Siz hüç bir şey yapmamışsınız.Yaptıklarınızda tümden yanlış.:cool.
Daha çok çalışmanız lazım.:cool:

Dosyayı düzenledim.Önceki mesajımdan indirebilirsiniz.
Ancak bu kodlar sakat kodlar.
Niye ID nolarınıda listboxa almıyorsunuz.ID nolarıda listboxa alıp ID noyu aratıp onu bulup silmek daha doğrudur.
Bu durumda mükerrer veri olrsa b sütununda yanlış değer silinebilir.Hiç tavsiye etmem.
Zaten prıgramın her yerine el attım.Ben yapmış sayılırım progarmı.
Siz hüç bir şey yapmamışsınız.Yaptıklarınızda tümden yanlış.:cool.
Daha çok çalışmanız lazım.:cool:

çok teşekkür ederim.
Haklısınız galiba. Ben biraz daha çalışayım.:dua2:
Üzerinde biraz çalıştım.Dosyanın en son hali ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar;
Arkadaşlar verileri ve listelemeleri B, C, D, E ve F sütunlarını kapsayacak şekilde çalışmayı genişletebilirmiyiz.

Listbax veri süzme

[COLOR="black"]aynı sorun bandede var bir türlü yapamadım yardımcı olursanın memun olurum[/COLOR]

kadro veri sayfamdan userform oluşturdum .
listboxta sıralanan verileri;textbox yazdığım zaman listbox1de bulsun(listelesi,filitrelesin,süzsün herhangi biri) üzerine tıklayınca veriler userforma gelsin sonra değiştireyim veya sileyim örnek: EKTE Gönderdim

Ekli dosyalar

[COLOR="black"]aynı sorun bandede var bir türlü yapamadım yardımcı olursanın memun olurum[/COLOR]

kadro veri sayfamdan userform oluşturdum .
listboxta sıralanan verileri;textbox yazdığım zaman listbox1de bulsun(listelesi,filitrelesin,süzsün herhangi biri) üzerine tıklayınca veriler userforma gelsin sonra değiştireyim veya sileyim örnek: EKTE Gönderdim

sadece sicile göre ben yaptım diğerlerini aynı şekilde yapabilirsin

Ekli dosyalar

sleyman bey benim istediğim yeni bir Textbox7 ye yazdığım veriye göre Listboxta bulması veya süzmesi ilgine teşekkür ederim yardımcı oluranız sevinirim

süleyman bey benim istediğim yeni bir Textbox7 ye yazdığım veriye göre Listboxta bulması veya süzmesi ilgine teşekkür ederim yardımcı oluranız sevinirim

2 adet combobox ekledim
Cinsiyet ve Ünvana göre listboxa veri aktaracak

Textbox7 ye yazdığım veriye göre
Verinin cinsini belirtirsen daha iyi olurdu
Dosyayı ekledim.
Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Geri