• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox'ta Rowsource ile birden fazla sayfadan veri alma?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba değerli arkadaşlar.

Excel sayfamda satış, iade, ve takip adında sayfalarım var.
ListBox1 de Rowsource ile satış sayfamdan verileri görüntülüyorum.
Lakin burada iade ve takip sayfalarındaki verilerimi de göstermek istiyorum.
Bunu yapmak mümkün mü? Bir de buna bağlı olarak hangi verilerin hangi sayfadan
görüntülendiğini de bilmek istiyorum.
Şayet böyle bir şey mümkün olmuyorsa, satış sayfamdan takip ya da iadeye verileri göndermek yerine
excel sayfamda (satış) başlarına check koymak gibi bir uygulama mı daha uygun olur?
Bu konuda görüş ve fikirlerinizi rica ederim.

Merhaba,

Verilerinizi ayrı sayfalarda tuttuğunuz için RowSource metodu ile hepsini aynı anda görüntüleyemezsiniz. Görüntülemek için döngü kullanmanız gerekir. Ya da tüm verileri geçici bir sayfaya kopyalayıp oradan RowSource metodunu kullanarak yapabilirsiniz.

Belirttiğiniz gibi kayıtlarınızı tek sayfada tutup iade ve takip ile ilgili kayıtları bir ibare ile ayırma şansınız varsa istediğiniz gibi RowSource metodu kullanılabilir. Tabi bu bahsettiklerimi uygulamak ve sonuç almak için örnek bir dosya eklemeniz gerekiyor.

Merhaba,

Verilerinizi ayrı sayfalarda tuttuğunuz için RowSource metodu ile hepsini aynı anda görüntüleyemezsiniz. Görüntülemek için döngü kullanmanız gerekir. Ya da tüm verileri geçici bir sayfaya kopyalayıp oradan RowSource metodunu kullanarak yapabilirsiniz.

Belirttiğiniz gibi kayıtlarınızı tek sayfada tutup iade ve takip ile ilgili kayıtları bir ibare ile ayırma şansınız varsa istediğiniz gibi RowSource metodu kullanılabilir. Tabi bu bahsettiklerimi uygulamak ve sonuç almak için örnek bir dosya eklemeniz gerekiyor.

Merhaba Korhan Bey. Rowsource ile görüntüleme konusu bir hayli karışık ve beni aşan konular.
Belli bir bilgi ve deneyim istiyor. Ama kayıtlara işaret atmak sureti ile aynı sayfa üzerinde ayrım yapılabilirse
bu da hoş olur. Ben hem örnek olması hemde fikir vermesi açısından dosyamı ekte sunuyorum.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Vazgeçtim cevaptan

Son düzenleme:
Vazgeçtim cevaptan

Neden vazgeçtiniz? Merak ettim doğrusu.
Şayet yol gösterecek bir fikir bile bu aşamada çok önemli. Ben bu programı yapmaya kaktığımda kafamda net birşey olabilseydi bugün bu sıkıntıyı
yaşamıyor olacaktım. Hulasası, her türlü fikri değerlendirmek isterim.

Saygılarımla.

Bir de buna bağlı olarak hangi verilerin hangi sayfadan
görüntülendiğini de bilmek istiyorum.
Dosyayı incelemedim ondan cevaptan vazgeçmiştim yine incelemedim :) ; forma bir sütun daha koyup; makrodaki rowsource komutundan önce sayfa adını formdaki listboxa koymak..

Son düzenleme:
Yine vazgeçtim....

Son düzenleme:
Ben vazgeçmedim. :)

Emine Hanım,

Liatbox'a eklemek istediğiniz veriler değişik sayfalarda bulunuyorsa, userform'un initialize olayında (userform açıldığında yani ) istediğiniz verileri ekletebiliriz. Rowsource özelliğini kullanmak zorunda değilsiniz.

Dosyanızı tekrar yüklemenizi rica edebilir miyim ? Bende hata veriyor, bir türlü makrolarınıza ulaşamadım.

Ayrıca şimdi okudum, Korhan Hoca'nın da belirttiği gibi ayrı bir sayafaya kopyalatmakta işi güzel bir şekilde çözebilir.

Kolay gelsin.

Ben vazgeçmedim. :)

Emine Hanım,

Liatbox'a eklemek istediğiniz veriler değişik sayfalarda bulunuyorsa, userform'un initialize olayında (userform açıldığında yani ) istediğiniz verileri ekletebiliriz. Rowsource özelliğini kullanmak zorunda değilsiniz.

Dosyanızı tekrar yüklemenizi rica edebilir miyim ? Bende hata veriyor, bir türlü makrolarınıza ulaşamadım.

Ayrıca şimdi okudum, Korhan Hoca'nın da belirttiği gibi ayrı bir sayafaya kopyalatmakta işi güzel bir şekilde çözebilir.

Kolay gelsin.

Merhaba Meriç Bey.
Kişi ara yaptığımda son satırda "0" değeri atanarak referans noktası oluşturuluyor. Dolayısı ile düzelt yaptığımda bu referansa dayanarak doğru satırda işlem gerçekleşiyor. Ama iki tarih arası süzdüğümde yahut togglebutton ile (günü geçen randevular) listelendiğinde yanlış satır düzeltiliyor. İşte bu noktada kodları okuyabilmem imkansız. Bilemediğim için yardımınızı rica ediyorum. Ben dosyamı tekrar ekliyorum...

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Selamlar Emine Hanım,

Ekte gönderdiğiniz dosyayı açamıyorum. Açtığım zaman makroları siliniyor. Muhtemelen benim bilgisayarımda bir problem var çünkü yukarıdaki arkdaşlar dosyayı incelemişler.

Korhan Hoca'nında dediği gibi bütün verileri aynı sayfada toplama bir yol.

Birde ayrı ayrı yerlerde olan verileri Listbox'a eklemek için hepsini userform açıldığı zaman listbox'a ekletebiliriz.

Ben size fikir vermesi açsından ekte gönderdiğim dosyayı gönderiyorum.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba Meriç Bey.
Örnek dosyanız biraz eğlenceli olmuş. hamsi, muhlama, kuymak vs... :)
Burada initialize olayına Additem ile veri almışsınız. Ben rowsource ile verileri listboxa alıyorum.
Burada bir problem olmayacığını söylemek mümkün mü?

Korhan bey gerekeni yazmış bu neden uygulamıyorsunuz ??? konu kapanmaz yoksa

Korhan bey gerekeni yazmış bu neden uygulamıyorsunuz ??? konu kapanmaz yoksa

İnanın ben de bu konu bir an evvel kapansın istiyorum.
Ancak, tavsiye edilenlerle yapmam gerekenler konusunda bir sorun yok.
Özellikle Korhan Bey'in izah ettiği husus çok mantıklı ve uygulanabilir.
Bu tartışılmaz. Ama benim uygulama konusundaki yeterliliğim tartışılabilir. :)
Maalesef durum bu :biggrin:

Geri