• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

; leri ayırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar
Elimde bir rapor var ve her satır ; ile ayrılmış durumda bu raporu A sütuna yapıştırdığımda direk olarak bana metni sütunlara ayırdaki gibi ; ile ayrılmış şekilde yapabilir mi ?
Ben bunu metni sütunlara dönüştür ve sonra noktalı virgül sekmesinden yapabiliyorum fakat bunu sayfa 1 de yapıştırdığım gibi tüm satırlarda sayfa 2 de ayrılmış şekilde nasıl yapabilirim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Veri / Metni Sütunlara Dönüştür menüsünü kullanarak Ayıraclardan noktalı virgül seçeneğini işaretleyip istediğiniz ayırmayı yapabilirsiniz.

Merhaba Zaten ben onu yapabiliyorum ve biliyorum teşekkürler ama amacım bu raporu A sütununa yapıştırdığımda bunun otomatik olarak sayfa2 de yapılmasını sağlamak?
teşekkürler.

Yapıtığınız işlemi makro kaydet yönetimi ile kodlarını alıp uygulayabilirsiniz.

Makro kaydet yönetimi ile aynı sayfada bu metodu deneyin sonra, elde ettiğiniz kodların başına, aşağıdaki gibi kırmız ilaveyi yaparsınız.

Daha sonra bu kodları butona atayarak istediğinizi otomatik olarak yaparsınız.

Kod:
Sub Makro1()

[COLOR=red]With Sheets("Sayfa2")[/COLOR]
[COLOR=red]   .Select[/COLOR]
[COLOR=red]   .Cells.Clear[/COLOR]
[COLOR=red]    Sheets("Sayfa1").Range("A:A").Copy .Range("A1")[/COLOR]
[COLOR=red]End With[/COLOR]

[COLOR=blue]Makro kaydet ile elde edilen kodlar[/COLOR]

End Sub

metni boyamak

Merhabalar dediğiniz gibi makro kaydeti denedim ve ilk kez birşeyler öğrendim ve çok yol kaydettim çok sağolun ama bir yerde tıkandım,
Ekteki gibi bir sayfada C ve J sütundaki ülke isimlerini, N sütünundaki ülke isimlerini içeriyorsa hücrelerin boyanmasını yada seçilmesini nasıl yapabilirim ?
Bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevirim Ömer Bey,
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Sorunuzu anlayamadım. Dosya içinde belirterek detaylı açıklarmısınız.

Not: Konu bütünlüğünü korumak için farklı konularla ilgili sorularınızı yeni konu başlığı açarak sormaya özen göstermenizi rica ederim.

Geri