• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kürsör yanlış yerde başlıyor

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba..
Ekte gönderdiğim dosyada,"Arıza Bildirim Formu Bilgi Giriş Ekranı" yazan yere tıkladığımda "Form bilgi giriş" ekranına geçiyorum.
Bu ekrana geçtiğimde kürsor , ARIZA TARİHİ yazan bölümde duruyor..Ben kürsörün ARIZA TARİHİ yazan bölümün doldurma bölümünden
başlamasını istiyorum..Umarım anlatabilmişimdir. Basit bir şey ama bu güzel olsun istiyorum..Buradaki üstadlar sayesinde hazırladığımız
bir programın kusursuz olmasını istiyorum..
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

merhaba

bu işinizi görür mü?

userformunuzu sağ tıklayın / sağ tuş / tap order / Texbox15'i Move Up ile ilk sıraya koyunuz.
benzer şekilde, enter yaptığınızda Texbox15 den Texbox16'ya geçmesi için 2. sıraya Texbox16, 3. sıraya Texbox17 ... koyunuz

Arkadaşım merhaba..
İşimi çok güzel gördü..Çok teşekkür ederim.

Üstadım tekrar merhaba..
Akşam dediklerini sabah işyerine gidince uyguladım fakat ufak bir sonu çıktı.Şöyle ki;
Taborder ile başlangıç textbox'ını 15 e getirip 16-17-18- diye sıraladım.Dediğimiz gibi açar açmaz 15'inci textbaxtan başlıyor.Fakat enter ya da tab tuşlarına basınca (ki ben enter ile olmasını istiyorum) alt satıra geçmiyor,ancak mouse ile tıklayınca alt satıra yazabiliyorum..Tekrar eski haline getirdim.Açılışta yine ilk textboxtan açıyor,mouse ile 15.inci textboxı tıklıyorum,ondan sonra enter ile alt satıra devam ediyor..Sorun nerde acaba??

Üstadım tekrar merhaba..
Akşam dediklerini sabah işyerine gidince uyguladım fakat ufak bir sonu çıktı.Şöyle ki;
Taborder ile başlangıç textbox'ını 15 e getirip 16-17-18- diye sıraladım.Dediğimiz gibi açar açmaz 15'inci textbaxtan başlıyor.Fakat enter ya da tab tuşlarına basınca (ki ben enter ile olmasını istiyorum) alt satıra geçmiyor,ancak mouse ile tıklayınca alt satıra yazabiliyorum..Tekrar eski haline getirdim.Açılışta yine ilk textboxtan açıyor,mouse ile 15.inci textboxı tıklıyorum,ondan sonra enter ile alt satıra devam ediyor..Sorun nerde acaba??

eki inceler misin

Ekli dosyalar

Üstad çok güzel olmuş eline sağlık ama ben bunu işyerindeki orijinal dosyada nasıl düzelteceğim ?

Üstad çok güzel olmuş eline sağlık ama ben bunu işyerindeki orijinal dosyada nasıl düzelteceğim ?

istemediniz textboxlara girişleri yasakladım.
onay'ın altında başlıyarak yukarı doğru tararsın.
aradığın alanın üzerinde sağ tuş tıklayıp properties ayarlarına girersin Enabled ayarlarını False Olarak değiştirirsin olur biter
umarım anlatabilmişimdir. buradaki dosyayı indirip bir deneyip bilgi verirsen sevinirim.

Geri