• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu sayı yazma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
arkadaşlar ekte gönderdiğim exel dosyasında B1 hücresinde 0- 30 metreküpe kadar yazılan rakamları d6 hücresine 55,00 TL yazsın ;
gene B1 hücresinde 30-1000 metreküpbe kadar olanları ise gene d 6 hücresine 80,00 tl yazsın
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Merhaba,

D6 hücresine aşağıdaki formülü yazınız.

Kod:
=EĞER(S(B1);EĞER(B1<=30;55;EĞER(B1<=1000;80;""));"")

formüllü yerlere sayı girmediğim zaman #DEĞER! bu hatayı veriyor.bunu nasıl kaldırırız acaba

Son düzenleme:
#DEĞER! hatası

ekteki dosyada göndermiş olduğum formülde b2 hücresine sayı girmediğim zaman e 7 hücresi hata veriyo örnekteki gibi bunu nasıl kaldırırırz
teşşekür ederim

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(D7="";"";D7*0,17)

formülün devamı

sayın arkadaşlar ekteki dosyada belirtilen dosyamdaki formülü düzeltebilirmisiniz;

Ekli dosyalar

Selamlar,

Eklemiş olduğunuz dosyanız boş. Kontrol edermisiniz.

Merabalar:ekteki örnek dosyada belirttiğim dosyada b2hücresine değer girmediğim zaman g8 hücresinde değer hatası veriyo bunu nasıl düzeltebiliriz.

Ekli dosyalar

Sayın korhan aydın dosyayı tekrar gönderdim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler DOSYA BİR ÖNCEKİ MESAJIMDA DIR.

Son düzenleme:
Deneyin.
=EĞER(E7="";"";E7+F7)
=EĞER(E8="";"";E8+F8)

Başka bir başlık açmadan bende sorumu sormak istiyorum. Buna benzer bir konusu olduğunu düşündüm. Sorum şu elimde bir parça dağıtım sırası var 1 den 30 a kadar. bunları 20 kişi arasında dağıtacağım ama her dağıtımda herkes farklı nodaki parçalara sahip olacak ve bu her hafta artarak değişecek. Ben formüle ilk satır ve sütunun formülünü yazıp +1 dedim ve kopyaladığımda sonuca ulaşıyorum ama uzun vadede parça adedi 30 olduğu ve başa dönmesi gerektiği halde 31,32,33.. diye gidiyor. Benim isteğim şu. 30 dan sonra 1 diye tekrar baştan başlaması. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Örnek dosyanıza göre C3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(B3+1>MAK($B$3:$B$17);1;B3+1)

Çok teşekkürler istediğim gibi oldu.

Geri