• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirmede kullanılan "VE" formülü sayısı

iyi günler,
ekte sunmuş olduğum örnekte açıklamasını yaptığım "Koşullu Biçimlendirme" işleminde "VE" komutunu 20 kez kullanabildim.ben ise daha fazla kontrol yapmak istedim ancak yapamadım."VE" formülünün artırılabilmesi veya onun yerine nasıl bir uygulama yapılabilmesi nasıl yapılabilir.

Ekli dosyalar

iyi günler,
ekte sunmuş olduğum örnekte açıklamasını yaptığım "Koşullu Biçimlendirme" işleminde "VE" komutunu 20 kez kullanabildim.ben ise daha fazla kontrol yapmak istedim ancak yapamadım."VE" formülünün artırılabilmesi veya onun yerine nasıl bir uygulama yapılabilmesi nasıl yapılabilir.

Merhaba
Formülde ne yapmak istediğinizi anlamadım ama bu şekilde denerseniz_?
Umarım işinize yarar.
Kod:
=VE(F8<>"X";F8<>"Sİ";F8<>"D";F8<>"Ö";F8<>"E";F8<>"İ";F8<>"M";F8<>"Rİ1";F8<>"Rİ2";F8<>"Rİ3";F8<>"RD1";F8<>"RD2";F8<>"RD3";F8<>"HS";F8<>1;F8<>2;F8<>3;F8<>"FM";F8<>"B";F8<>"V1")

Merhaba
Formülde ne yapmak istediğinizi anlamadım ama bu şekilde denerseniz_?
Umarım işinize yarar.
Kod:
=VE(F8<>"X";F8<>"Sİ";F8<>"D";F8<>"Ö";F8<>"E";F8<>"İ";F8<>"M";F8<>"Rİ1";F8<>"Rİ2";F8<>"Rİ3";F8<>"RD1";F8<>"RD2";F8<>"RD3";F8<>"HS";F8<>1;F8<>2;F8<>3;F8<>"FM";F8<>"B";F8<>"V1")

yukarıdaki formülün alternatifi olarak aşağıaki formüllere benzer yazabiliriz.
Kod:
=VE(F8<>{"X";"Sİ";"D";"Ö";"E"})
Kod:
=VE(F8<>{"X"\"Sİ"\"D"\"Ö"\"E"})

Teşekkürler 61 (TRABZON) ve mersilen sorunumu çözdünüz tşk ederim
yapmak istediğim koşullu biçimlendirmede 20 den fazla hücre bilgisini kontrol etmekti.iyi akşamlar

Geri