• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme renk

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar R 17 Eğer SİLTLİ KİL İse Q 16 17 18 İN renginin farklı, AYNI MANTIKLA R 21, R25,R29, R33, R37,R41,R45,R49,R54 E girdiğim her yazı için, solundaki her 3LÜ Q satırının renginin farklı olmasını istiyorum… bunun için bir kod önerebilirmisiniz???
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kolay gelsin....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
isteklerinizi lutfen konu icerisinde yazmaya calisiniz.

Umarim asagidaki kod isinizi gorur,

Kod:
Sub renk()
For i = 200 To 1 Step -1
arasayi = 201 - i
    Cells(arasayi, 1).Interior.Color = RGB(i, i, i)
Next i
End Sub

kusura bakmayın düzelttim.... Sizin verdiğiniz kod çalışmadı veya ben yapamadım... Tekrar bakarmısınız???

kodu denedim a sutununda 200 satirlik bir alani griden siyaha kadar boyuyor. siz bu sayiyi istediginiz gibi duzenleyebilirsiniz.. ornek dosyanizi ekleyeyim.

Ekli dosyalar

ben o şekilde istememiştim sanırım anlaşılmadı...R17 eğer siltli kil ise Q16, Q17,Q18 in renginin diyelimki gri, R21 eğer çakıl ise Q20,Q21,Q22nin renginin diyelimki mavi olmasını istiyorum...

Ilk mesajinizi simdi okudum, sanirim sorunuzu yanlis anlayarak bir cozum sunmusum gri bir renk paleti yapmaya calistiginizi sanmistim.

isteginiz icin size kosullu bicimlendirme onerecegim ama 2003 kullandiginiz icin 4-5 secenekli yapamiyorsunuz. Tam olrak ne yapmak istiyorsunuz bilemiyorum belki baska bir kriter ile cozume ulasmaniza yardimci olabiliriz.

kosullu bicimlendirme icin en basit kullanimi ile =IF($R$14="NEBATİ TOPRAK",1,0) seklinde bir fonksiyon kullanacaktiniz.

2010 kullanıyorum şimdi daha yeni yükledim ama burda değiştirmeyi unutmuşum kusura bakmayın... eğer 2010 da çözüm bulabiliyorsanız sevinirim...

ben dosyaniza kosullandirma uyguladim, ama yaptigim sey bana cok sacma geldi, bunu ne sekilde kullanicaksiniz bilemiyorum ama daha mantikli bir kriteri olmali diye dusunuyorum.

Ekli dosyalar

biraz karışık bişi ama gerekli:) ama yaptığınız işimi görücek şekilde ama son bişi daha var yazdığınız bu formüle ekleme yapmak istiyorum şöyleki; =IF($R$14="NEBATİ TOPRAK",1,0) =IF($R$14="SİLTLİ KİL",1,0) =IF($R$14="ÇAKILLI KUM",1,0) şeklinde yazıcam formülü ve bunların hepsine ayrı renk atıcağım bunu nasıl yapabilirim???

Geri