• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşul sağlandığında bir alt satıra yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli arkadaşlar,
Aslında konu başlığının tam olarak istediğimi karşılamadığını düşünüyorum.Ama daha uygun bir başlık da bulamadım.Ekli örnek tablodan konunun çok daha iyi anlaşılacağını sanıyorum.Yardımlarınızı rica ediyor,saygılar sunuyorum...

Ekli dosyalar

D2 Hücresine;
Kod:
=EĞER(YADA(A2="K.MARAŞ-ANKARA";A2="ANKARA-K.MARAŞ");"3/3";EĞER(SAAT(C2)<=19;"1/3";"2/3"))
Yazın altındaki hücrelere kopyalayın. Sorunuzun tamamını değil ama, bir kısmını çözer.

D2 Hücresine;
Kod:
=EĞER(YADA(A2="K.MARAŞ-ANKARA";A2="ANKARA-K.MARAŞ");"3/3";EĞER(SAAT(C2)<=19;"1/3";"2/3"))
Yazın altındaki hücrelere kopyalayın. Sorunuzun tamamını değil ama, bir kısmını çözer.
Teşekkür ederim Hakan bey.Evet,kısmen çözüm oldu.Ama K.MARAŞ-ANKARA yazıldığında otomatikman bir alt satıra da ANKARA-K.MARAŞ yazılması ve bu satırda da D sütunundaki değerin 3/3 olması konusu hala çözüm bekliyor maalesef...

Abone kayıt defteri

Selam herkese kolay gelsin bemin bi kucuk programa ihtıyacım var yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tesekkurler exel bilgim olmadığı için herseyı sizlerden bekliyorum ama bu ste sayesınde bişeyler ögreneceğime yürekten ınanıyorum.

Ekli dosyalar

Geri