• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyalanan sayfada sayıların metin içinde saklanan sayı olması

Katılım
16 Kasım 2011
Mesajlar
173
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar işyerimdeki bilgisayarda karşılaştığım bir hata bu . Ne yazık ki örnek ekleyemiyorum.
Bir veriden kendi yaptığım basit bir takip sayfama veri kopyalıyorum. Ancak bazı hücrelerde (benim esas kullandığım) sayılar metin içinde saklanan sayı olarak kalıyor.Hücrelerin sol üst köşesinde küçük bir yeşil üçgen oluyor.
Sütunu seçip hücreleri biçimlendirden hücreleri sayı olarak seçsem hiçbirşey olmuyor. Düzeltmek için Araçlar sekmesi Sayıya dönüştür'e satır adedi kadar enter'a basıyorum. Genelde 100-300 arası satır oluyor..
Çözemedim daha kısa ve kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
 
Bu şekilde bir deneyiniz.

nJuLz.png
 
Aynı "bela" benimde başımda var ve gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Sütunu seçip " sayıya çevir" konutu hiçbir işe yaramıyor. Sadece uyarıların çıktığı hücreleri seçip "sayıya dönüştür" dediğiniz zaman kabul ediyor.

Sorunun kaynağını ve çözümünü bilen varsa gerçekten çok sevineceğim.
 
Teşekkür ederim Bunu yarın deniyeceğim.Ancak düzelmeyeceğini tahmin ediyorum.Denemiş olma ihtimalim yüksek...Ayrıca çözülebilirse mesela e sütununda daima bu şekilde yapması için nasıl bir kod yazabiliriz.. (butonsuz olmalı)
 
bu işlemin ancak hatanın görünmesini engelleyeceğini sonucu düzeltmeyeceğini düşünüyorum.
 
Boş bir hücreye 1 yazıp kopyayın verilen o hücreleri seçip özel yapıştırdan "çarp"ı seçin. Muhtemelen düzelecektir.
 
Aşağıdaki gibi deneyiniz.
Kod:
[a1] = 1
[a1].Copy
[e3:e24].PasteSpecial Operation:=xlMultiply
[e3:e24].NumberFormat = "#,##0.00"
ActiveCell.Select
Application.CutCopyMode = False
 
Teşekkür ederim yarın iş bilgisayarımda deniyeceğim.
 
yapamadım bu yazdığınız sub yada private sub ile başlamıyor. vb'ye ekleyemedim. nasıl işler hala getirebilirim?
dosya ekleyebilir misiniz?
 
Boş bir hücreye 1 yazıp kopyayın verilen o hücreleri seçip özel yapıştırdan "çarp"ı seçin. Muhtemelen düzelecektir.

Aynı sorunu bende yaşıyordum. Forumda bir arkadaşımızın paylaşımı üzerine sorunu çözdüm. Yusuf arkadaşımızın dediğine benzer sayıya çevirmek istediiniz sütunun yanında boş bir hücreyi kopyalayıp sonrada sayıya çevirmek istediğiniz sütunu seçerek özel yapıştır "TOPLA" demeniz gerekiyor.
 
Sorunu çözmek için birçok yol var, eklemiş olduğunuz ekstra çözümler içinde teşekkür ederim.

Ama niçin bir sütunu komple seçip, "sayıya dönüştür" dediğimiz halde hala "sayıya dönüştür" uyarı mesajını almaya devam ediyoruz? Neden illa ki o hücreleri seçip, sayıya çevir dememiz gerekiyor? ( veya yukarı bahsettiğiniz çözümler ).

Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.
 
Geri
Üst