• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Klasördeki tüm dosyaların adlarını getirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan safir33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

safir33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
Sevgili arkadaşlar ekteki dosyadan anlaşılacağı üzere "dosyaları getir" butonuna tıklamak sureti ile bulunduğu ortamdaki tüm dosyaların bilgilerini getirmekte. Benim amacım ise hiçbir yere tıklamadan sistemin otomatik çalışması, yani bilgiler hangi dosyanın içine koyarsam koyayım kendi kendine değiştirsin. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Kodun ilk satırını silip yerine aşağıdaki satırı ekleyin ve kod sayfanıza Module ekleyerek, kodu sayfanın kod bölümünden modüle taşıyın.
Kod:
Sub Auto_open()

tıklamadan çalıştırmanız için dEdE nin dediğini yapabilirsiniz
ancak benim anladığım kadarı ile sizin istediğin dosya hangi klasorde ise o klasor içeriğini versin ?
soruları net sormadığınızdan karışıklık yaşanabiliyor. talebinizi açıklar mısınız
her seferinde c1 e yazılan yol un içeriğini mi görmek istiyorsunuz ?
eğer bu ise, auto_open değil , herhangi bir modüle yazın , worksheet change eventinda sub ınızı çağırın

Sevgili arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ama sanırım benim beceriksizliğimden olacak yapamadım. Bu arada c1 hücresi hangi klasöre atılırsa atılsın otomatik gelecek şekilde ayarlandı. Yani o konuda bir sorun yok. Sorun klasör içeriklerinin otomatik gelmesi arkadaşlar.

Şimdi yaptım sayın Dede. Modül konusundaki yazınızı atlamışım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Şimdi yaptım sayın Dede. Modül konusundaki yazınızı atlamışım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Rica ederim.
Burası yardımlaşma forumu.
Bu arada C1 hücresindeki formulle uğraşmak istemezseniz, koddaki şu satırı
Kod:
Set f = ds.GetFolder([C1])
şununla değiştirebilirsiniz.
Kod:
Set f = ds.GetFolder(ThisWorkbook.Path & "\")
Böylece formüle gerek kalmaz.
Hoşçakalın.

Geri