klasör içindeki dosyalara icmal yapmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
merhaba halit3 dosya ektedir benim istediğim renkli satır ve sütünlar hariç formul olmayan tüm dosyalardaki değerleri icmal sayfasına toplam olarak almak yani örnek vermersek klasörün içindeki 1,2,5,C,A,pol isimli dosya b,c,d,e,f,... sütünlarının toplamlarını icmal dosyasının aynı yerlerine toplatmak. tüm dosyaların formatı aynıdır.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
tüm dosyalardaki değerleri toplamak.

dosyayı unutmuşum gönderdim

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sizinle anlaşamıyacağız galiba örnek dosyanızda hiç veri yok hangi dosyadaki hangi veriyi hangi hücreye alacaksınız örnek dosyanızda bunlar yok böyle olursa size nasıl yardımcı olacağız.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
sayın halit3 efendi klasör içindeki dosyaların b,c,d,e,f,g,h,ı,i,k,l,m,n... sütünlarındaki rakamlar toplanarak icmal isimli dosyaya aynı yerlere yani b,c,d,e,f,g,h,ı,i,k,l,m,n... sütünlarına toplamları gelecek sarı renkte olan sütün ve satırlar hariç bunlar formüllüdür.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sayın halit3 efendi klasör içindeki dosyaların b,c,d,e,f,g,h,ı,i,k,l,m,n... sütünlarındaki rakamlar toplanarak icmal isimli dosyaya aynı yerlere yani b,c,d,e,f,g,h,ı,i,k,l,m,n... sütünlarına toplamları gelecek sarı renkte olan sütün ve satırlar hariç bunlar formüllüdür.
sayın polis-53 efendi 13 nolu mesajdaki dosya sizin bu söylediklerinizin aynısını yapıyor

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
13 nolu mesajdaki klasör içindeki bütün dosyaları toplamıyor fark ettiyseniz butona tıklandığında tek dosyadaki rakamları getiriyor benim istediğim klasör içindeki tüm dosyaların rakalmarını toplayarak icmal dosyasına taşısın

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
13 nolu mesajdaki klasör içindeki bütün dosyaları toplamıyor fark ettiyseniz butona tıklandığında tek dosyadaki rakamları getiriyor benim istediğim klasör içindeki tüm dosyaların rakalmarını toplayarak icmal dosyasına taşısın
Bir yanlışlık olmalı klasörün içindeki bütün dosyalardaki veri alarak topluyor

klasörün içinde 7 dosya var hepsinin içindede b2 hücresinde 10 sayısı var b3 hücresinde 15 sayı var bunların toplamı
örnek b2 hücresine 70 sayısı geliyor b3 hücresine 105 sayısı geliyor.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
HATA

iyi geceler halir3 çalıştıramıyorum ekte gönderdiğim hatayı veriyor
Alt + F11 tuşuna basıp kodu çalıştırdığımda bu hatayı veriyor birde comboboxs kutusunada tıklanmıyor bu nerden olabilir. yardım edermisiniz
The macros in this projectare disabled.
Please refer to the online help or documentation of the host application to determine how to enable macos

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
iyi geceler halir3 çalıştıramıyorum ekte gönderdiğim hatayı veriyor
Alt + F11 tuşuna basıp kodu çalıştırdığımda bu hatayı veriyor birde comboboxs kutusunada tıklanmıyor bu nerden olabilir. yardım edermisiniz
The macros in this projectare disabled.
Please refer to the online help or documentation of the host application to determine how to enable macos
13 nolu mesajdaki örnek klasörü siz gönderdiniz orada kodlar çalışıyormu ben deniyorum çalışıyor bu durumda herhalde siz bu kodları başka bir yerlerde kullanıyorsunuz ve örnek dosyanızla uyumlu değil bu durumda yapacak başka bir şey yok

örnek dosya ile ilgili alıntı imzamda açıklamamda vardır.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
hesaplama

günaydin halit3 13 nolu mesajdaki dosya çalışıyor ama butona tıkladığımda bir dosyadaki verileri alıyor işlam tamam dediğinde bir kezdaha tıklıyorum busefer 2dosyadaki verileri getiriyor yani her tıklamada bir dosya hesaplıyor birde hesaplama çok uzun sürüyor.
1 tıklıyorum b2 ye 10 geliyor 2 kez tıklıyorum 20 geliyor 3 kez tıklıyorum 30 geliyor boyle devam ediyor butona 1 kere tıklamakla butun dosyalardan verileri toplayarak alsın. birde hızını artırırsanız çok güzel olur.Allah ne muradınız var ise en güzelinden versin kalın sağlıcakla.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
dosya yukarıdaki mesajda

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
tüm dosyalardaki değerleri toplamak.

Örnek klasörü ve dosyayı yeniden ekliyorum sayfa2 de bütün verilerin alınmış hali var.
sayfa1 de komut duğmesine tıkladığınız zaman sayfa2 deki bilgilerle aynı oluyor ben denedim.

Konuyu takip eden üyelerimizdende ricada bulunayım icmal dosyasında sayfa1 deki komut düğmesine 1 kere tıkladıkları zaman sayfa2 deki bilgilerle aynısını veriyormu bunu paylaşırlarsa sevinirim.
Merhaba halit hocam
sıkıştırılmış dosyadan normal dosya halinde masa üstüne çıkarıp üç kere denendim ikisindede butona birkez tıkladığımda (sayfalardaki veriler toplam 7 sayfa çok seri şekilde bir biri üzerine sayfadaki değerleri ekleyerek tek tek geliyor işlem bitti bilgisi çıktığında 7 adet dosyanın da ilgili hücrelerdeki değerlerin toplamı geliyor (sayfa 2 deki bilgilerin aynısı geliyor çalışıyor) (excel 2003 kullanıyorum )
iyi çalışmalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Budurumda tek seçenek kalıyor dosyaların uzantıları

Dosya uzantıları veri dosyaları ve veri alınacak dosyaların hepsinin aynı versiyondo olması gerekiyor

Örnek olarak veri dosyaları ofis2003 (.xls) formatında ise veriyi alan dosyanın (icmal dosyası) ofis2003 (.xls) formatında olması gerekiyor sira ofis2007 formatında ise dosya (icmal dosyası) bir tek dosyadan veri alır ve makro sonsuz döngüye girer ve donar.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Merhabalar ben excel 2007 kullanıyorum acaba ondanmı çalışmıyor.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhabalar ben excel 2007 kullanıyorum acaba ondanmı çalışmıyor.

Veri dosyalarınız 2003 formatında icmal dosyanız 2007 formatında olduğu için yanlızca 1 dosyadan veri alırsınız.

Budurumda veri dosyalarınızın formatını 2007 ye çevirmeniz gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Doğrudur ben 2007 kullandığımdan dolayı hesaplamıyordu 2003 de denedim hesaplıyor fakat bir sorunum daha var hesaplama yaptıktan sonra tekrar hesaplamada önceki hesapladığının üzerine hesaplıyor buda benim için hataya vesili oluyor çünkü ben verilerin alındığı dosyada icabında rakamlara değişiklik yaptığımda hesaplama yaptığım zaman hatalı sonucu vermiş olacak

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
'son = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & Klasor & "\[" & dosya & "]" & sayfaadi & "'!c1)")
yukarıdaki kodu aşağıdaki ile değiştirin sorun çözülecektir.

son = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & Klasor & "\[" & dosya & "]" & sayfaadi & "'!R1C1:R5000C1)")

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Doğrudur ben 2007 kullandığımdan dolayı hesaplamıyordu 2003 de denedim hesaplıyor fakat bir sorunum daha var hesaplama yaptıktan sonra tekrar hesaplamada önceki hesapladığının üzerine hesaplıyor buda benim için hataya vesili oluyor çünkü ben verilerin alındığı dosyada icabında rakamlara değişiklik yaptığımda hesaplama yaptığım zaman hatalı sonucu vermiş olacak

Veri sayfasındaki bilgileri sileceksiniz.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam
1.sıkıştırılmış dosya şeklinde denediğimde butona tıkladığımda hiç birşey olmadı normal dosya şeklinde masa üstüne çıkarıp denediğimde çalıştı
2. birinci sayfadaki verileri A sütunundaki Kalem v.s. malzeme ismleri ile beraber komple sildiğimde sadece dosya isimleri geldi. Asutunundaki malzeme isimlerini bırakıp diğer gelen verileri sildiğimde butona bastığımda çalıştı
bunları baylaşmak istedim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Halit hocam
1.sıkıştırılmış dosya şeklinde denediğimde butona tıkladığımda hiç birşey olmadı normal dosya şeklinde masa üstüne çıkarıp denediğimde çalıştı
2. birinci sayfadaki verileri A sütunundaki Kalem v.s. malzeme ismleri ile beraber komple sildiğimde sadece dosya isimleri geldi. Asutunundaki malzeme isimlerini bırakıp diğer gelen verileri sildiğimde butona bastığımda çalıştı
bunları baylaşmak istedim.

Evet A sutünundaki bilgilere göre veriler alınıyor