klasör içindeki dosyalara icmal yapmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
merhaba arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin
benim bir sorum olacak örneğin bir klasör içinde 20 den fazla dosyam var bu dosyalarımın formantı hepsinde aynıdır benim istediğim bu klasörün içinde ki dosyalarımın bir tanesini icmal dosyası olarak kullanacağım klasörün içindeki diğer dosyaların C sütününü icmal dosyasındaki c sutununa toplatmak yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Klasör içindeki dosyaların b sütününü icmal dosyasındaki b sütününa toplam aldırmak

merhabalar cevap veren olmadı ekteki Kilasörun içindeki dosyarın b sütününü satır satır toplayarak icmal dosyasındaki b sütününa toplayarak aktarmak istiyorum bunu nasıl yapacağımı bilmediğim için siz değerle arkadaşlardan yardım talep ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
cevap verecek arkadaş yokmu arkadaşlar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
merhabalar cevap veren olmadı ekteki Kilasörun içindeki dosyarın b sütününü satır satır toplayarak icmal dosyasındaki b sütününa toplayarak aktarmak istiyorum bunu nasıl yapacağımı bilmediğim için siz değerle arkadaşlardan yardım talep ediyorum şimdiden teşekkür ederim.
dosya 13 mesajda

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Sayın Halit bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim göndermiş olduüunuz kodu nasıl kullanacağımı anlayamadım 2. mesajımda dosya göndermiştim ona uygulasanız çok memnun olurum

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyanızda bazı düzenlemeler yapıldı

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
halit3

sayin halit3 dosyadaki butona tıklandığında kum saati olup oylede kalıyor sanki kiletlenmiş gibi ilk dosyanın rakamları geliyor diğerlerini sanki ararken kilitleniyor.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyalar aynı yerde olmalı

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
dosyalardaki verileri icmal dosyasına toplam aldırmak

tekrar merhabalar ekte göndereceğim klasorün içinde birden fazla dosyam var bunlar çoğalabilirde.
benim istediğim klasörün içindeki dosyalardan birtasesi icmal dosyasıdır diğer tosyaların tümünde formant aynıdır onun için diğer dosyaların toplamını icmal dosyasında toplatmak dosyalarda bazı satır ve sütünlar formüllüdür bu förmüllerde dosyaların hepsinde aynı formanttadır formullu hücreleri toplamayacak.satır ve sütünlar çoğalabilir şekilde olmalı
biraz yordum sizi hakkınızı helal edin Allah ne muradınız varsa versin kalın sağlıcakla

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
2 nolu mesajınızdaki sorunuz çözüldümü

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
merhaba 2 nolu masajdaki sorunum çozüldü fakat o dosyayı eksik anlatmıştır.
benim istediğim 10 nolu mesajda açıkladığım gibi olacak örnek dosya ekindedir.
klasör içindeki dosyaların formüllü hücreler ve metinsel hücreler hariç tüm dosyalarda diğer hücreleri içmal dosyasında kodla toplamlarını yazdırmak. tüm dosyalardaki formant aynıdır.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Öncelikle sorduğunuz sorunuzun takipcisi olursanız iyi olur kodları yazıyoruz olup olmadığını bilmiyoruz geri dönüş yapmadan soru şeklinizi değiştiriyorsunuz.

Buna benzer aşağıdaki 3 adet link var oradaki linkin birinde arkadaşımız yardımcı olmuş geri dönüş yapmamışsınız.

Bende bundan sonra geri dönüş yapmadığınız zaman sizin sorularınıza cevap vermiyeceğim.

Ekli dosyanızı kontrol ediniz. eğer sorularınız çözüldü ise aşağıdaki buna benzer linklere geri dönüş yaparak sorularınızın çözüldüğünü bildiriniz.

http://www.excel.web.tr/f50/klasorun-icindeki-dosyalardan-verileri-almak-t96398.html
http://www.excel.web.tr/f48/46-adet-dosyanyn-formullu-hucreler-haric-deoer-olan-t96428.html
http://www.excel.web.tr/f50/klasor-icindeki-dosyalaryn-b-sutununu-icmal-dosyasyndaki-b-t96387.html

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Merhaba cevabınız için çooooook teşekkür ederim
klasörün içindeki dosyalardan formülsüz olan hücrelerin içindeki verilerin toplamını icmal dosyasınta aktarsın istiyorum sizin vermiş olduğunuz cevapta tek bir dosyanın verilerini aktarıyor.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyayı iyi tetkik ediniz göndermiş olduğunuz klasörün içindeki bütün verileriniz aynı olduğundan fark edemiyorsunuz durumu, dosyalardan birini açınız örnek olarak 2 isimimli dosyayı açınız ve b2 hücresine 8844 yazınız ve kayıt edip kapatınız sonra kodu çalıştırın o zaman fark edeceksiniz tek dosyadanmı yoksa klasörün hepsindenmi verileri olıyor.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
merhaba herhalde ben anlatamadım örnek olarak kalsörün içindeki dosyaların yani 1,2,5,A,C,pol diye dosyalarım var bunların içindeki örnek kalem satırının a,b,c,d,e,f.... sutunlarının toplamlarını icmal sayfazına aktarmak

mesela 1 adlı dosyanın sayfa1 a2,b2,c2... diye devam eden rakamların formullu olmayan hücreleri diğer dosyalarla toplayarak icmal dosyasında toplamları aktarmak gibi istiyorum

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
merhaba 2 nolu masajdaki sorunum çozüldü fakat o dosyayı eksik anlatmıştır.
benim istediğim 10 nolu mesajda açıkladığım gibi olacak örnek dosya ekindedir.
klasör içindeki dosyaların formüllü hücreler ve metinsel hücreler hariç tüm dosyalarda diğer hücreleri içmal dosyasında kodla toplamlarını yazdırmak. tüm dosyalardaki formant aynıdır.
Kendiniz hangi satır ve sutünlardan veri almak istiyorsanız o satır ve sutünlara ait hepsinden manuel olarak almak istediğiniz veriye ilişkin bilgileri yazınız ve örnek dosya gönderin bakalım yoksa böyle anlaşamıyacağız.

Yukarıdaki mesajınızdan böyle anlaşılmıyor.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
halit hocamdan özür dileyerek araya giriyorum istediğinizin anlaşılması için
sayın polis-53
ekli dosyayı inceleyiniz. formül olarak düzenlenmiş icmal dosyasını makro olarakmı istiyorsunuz? Makroları bilmem konu anlaşılmasında yardımcı olsun diye ekli dosyayı düzenledim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
hayır halit hocamınki olmuştu ama eksikleri vardı benim istediğim halit hocamın yapmış olduğu mantıkla fakat klasörün içindeki dosyaların değerlerini icmal adlı dosyaya toplatmak yani tüm dosyaların b sütünlarını icmal dosyasında b sünününa toplamlarını aldırmak buyle devan eder b,c,d,e,f...gibi sutunların toplayarak devam eder.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
17. mesajdaki soruma cevap alamadım.