• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
tükçe 2008
Merhaba
Uzun zamandır uğraştığım bir sorum olacak yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Olay şudur bir çok exel sayfası olarak listelerim var bunlar alan kodu , ülke ,ücret ve firma olarak sıralı yada sıralanacak sonrasında bu listelerden ben en ucuzlarını ve en pahalılarını bir sayfada toplamak istiyorum yanı sıra bunlar arasında yazdığım alan kodunu tamamında karşılaştırmak istiyorum kısaca işim şudur sizde kurguyu farklı yapa bilirsiniz
Telekom firmasıyız çeşitli bizim gibi operatörlerden fiyat alırız ve bizde bu fiyatları karşılaştırarak sahada uygun olandan satarız.Benden fiyat istendiğin de hani firmadan kaça alıyorum görebilmek istiyorum bu liste 5000 ile 15.000 arası datadan oluşunca ve birden çok firma dan olunca oldukça zor oluyor

1) A firmasının, B firmasının, C firmasının vb firmaların fiyatlarını yükleyeceğim
2) Yüklü olanlardan en düşüklerini seçerek bir liste vermesi
3) Yüklü olanlardan en yüksek bir liste vermesi
4) Ortalama bir fiyat vermesi
5) Mümkünse en düşük listenin yanında bir üst fiyat ile arsında ki farkı aynı sayfanın farklı bir sütununda vermesi (Böylece en düşük listeden kullanamazsam bir sonraki fiyatın farkını bilmek açısından

Kusura bakmayın uzun ve karışık oldu umarım anlata bildim ve yardımcı ola bilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhabalar
Eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Ilginize teşkkür ederim

Öncelikle ilginize teşekkür ederim
Yolladığınız örnek gereksinime cevap veremedi yada ben kullanamadım
Amacım şu ben Telekom işi yapıyorum aldığım ses tekliflerini kii bu 5.000 ile 17.000 Adet gibi bir prefis listesi oluyor bunları karşılaştıracak bir tablo ve bu tablolardan en yükseğini ve en düşüğünü ortalaması gibi yeni listeler oluştura bilmek bu karşılaştırmayı birden fazla tarifeyi karşılaştırmak içinde kullana bilirsem süper olur belli kodları (90 ),(98) gibi yada ülke ismi ile (Türkiye ),(İran) bigi süzerek karşılaştırmada benim için öncelikleri de tarata bilir miyim?
Bu arada biliyorum çok uzun ve detaylı bir iş istedim ama uzun zamandır ben çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Merhabalar
Verdiğim örnek 1. mesajınızdaki 2,3 ve 4 nolu isteklerinizi karşılıyor. 5. mesajınızda ise daha farklı şeyler yazmışsınız. Bir örnek üzerinde neyi nasıl istediğinizi ayrıntılı bir şekilde (Tablonuzun olmasını istediğiniz son hali) anlatabilirseniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Saygı ve selam ile ...

Geri