• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı Excell dosyalarından nasıl veri alabilirim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba değerli arkadaşlar. Günlük olarak tarih adı ile kaydettiğim excell dosyalarım var. Bu dosyalarımda günlük satış adedi ve fiyatı gibi veriler barındırıyor.
Ben her ay sonu bu listeleri tek tek açarak bir toplu liste oluşturuyorum. Uzun ve hata yapmaya müsait olan kopyala yapıştır yönteminden başka bir yöntem kullanabilir miyiz?
Kapalı olan 01.06.2010, 02.06.2010 şekilinde kaydedilmiş excell dosyalarımı açmadan
belli sütunlardaki verileri yeni bir axcel dosyasında toplayabilir miyim?

Saygılarımla...

merhaba
Bu uygulamanın aynısını Excel 2007 içinde yapmak mümkünmüdür?

teşekkürler

Merhaba.
Ben dosyayı inceledim ancak bir şey anlayamadım. Yani kendi çalışmama için uyarlama yapamadım.
Ekte iki dosya örneği koydum. Bu dosyalar günlük olarak işlenip o günün tarihi le kaydedilmekte.
Şimdi bu dosyarlarda bulunan A, B, C ve D sütunundaki verileri yeni açtığım bir excell dosyasına aktarmak istiyorum.
Burada Örneğin Haziran adlı klasör içerisinde 20 tane excell dosyası olduğunu düşünelim. Bu excell dosyalarının içerisindeki A, B, C ve D sütunundaki verileri yeni açtığım excell dosyasına alt alta sıralamak istiyorum.

Örnek, ekte bulunan iki excell dosyası TOPLAM LİSTE adındaki excel dosyasına kopyala yapıştır ile yapılmıştır. Ben bunun pratik şeklinin olup olamayacağını merak ediyorum.

Saygılar...

Ekli dosyalar

Merhaba,
ekli dosyayı incelermisiniz. C sürücüsünde "Rapor" adlı bir klasör, içine 2010 adlı bir klasör ve onun içine de "Ocak", "Şubat", "Haziran" gibi combobox2 deki ayların aynısı olan klasörler açın ve dosyalarınızı ilgili klasörlere atın ve butonla formu açıp test edin, saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
ekli dosyayı incelermisiniz. C sürücüsünde "Rapor" adlı bir klasör, içine 2010 adlı bir klasör ve onun içine de "Ocak", "Şubat", "Haziran" gibi combobox2 deki ayların aynısı olan klasörler açın ve dosyalarınızı ilgili klasörlere atın ve butonla formu açıp test edin, saygılar.

Merhaba dentex,
Ben söylediğiniz gibi "C" içerisine "Rapor" adlı klasör oluşturdum.
Rapor klasörü içerisine "2010" adlı klasör oluşturdum.
2010 içerisine "Ocak" adlı klasör oluşturdum. Yol şu şekildedir: C:\Rapor\2010\Ocak
Sonra, bu klasör içerisine üç tane örnek dosya koydum. Dosyaların adları tarih ile kayıtlıdır. Örneğin: 01.01.2010 gibi...
Sizin gönderdiğiniz çaloışmayı açtım ve çalıştırdım. İşlem yapılamadı diyordu. Sonra bu listeyi Rapor adlı klasörün içerisine taşımak aklıma geldi. Rapor adlı klasör içerisine gönderdiğiniz çalışmayı kaydedip burada denedim çalıştı. Harika bir çalışma lmuş. emeğinize yüreğinize sağlık. Ancak iki soru sorabilir miyim?

1) Ben bütün dosyalarımı "D" içerisine kaydediyorum. Dolayısı ile bu klasörleri "D" içerisine oluştursam çalışır mı? Sanırım çalışmayacak... Bunun için bir yol gösterir misiniz?

2) Dosyaların adları zannıma göre önemli değil. Bütün dosyaları işliyor değil mi?

3) Sütun adetlerini artırma ihtiyacım olursa ne yapmalıyım? Çünkü ben kodlara ulaşamadım.

Saygılarımla...

Merhaba,
1-Userformdaki kodu
Kod:
yol = "D:\Rapor\" & ComboBox1 & "\" & ComboBox2 & "/" & gun & "." & ay & "." & ComboBox1 & ".xls"
şeklinde değiştirerek, deneyebilirsiniz.
2- Dosya isimleri belirttiğiniz formatta (xx.xx.xxxx.xls) olmalı, yoksa okumaz.
3- sütun adetlerini arttırabilirsiniz. "For j = 1 To 4" ile başlayan kod 1 ile 4. sütunları alır. Buna göre değiştirebilirsiniz. Olmazsa dosya üzerinde müdahale edebiliriz, saygılar.

Çok teşekkür ederim. Ben uygulamaya çalışayım.
Sanırım becerebilirm. Allah razı olsun...

Geri