• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstenilen sayfaya istenilen bilgileri Listelemek

Excel Vers. ve Dili
2007
SN1 Sayfasında öğrencilerin numarası,adı,soyadı,anne adı,baba adı vb. bilgiler vardır.Ekteki dosyadaki kodu açarak “5A” yerine listelemek istediğim sınıfı yazıp SN1 Sayfasındaki B1 hücresinde bulunan butona tıklandığında Sayfa2 de listelenmektedir.
Benim istediğim ;
1) SN1 sayfasında veya Sayfa1 de Combobox olabilir veya bir hücreye şube adı yazılacak şekilde olabilir yada sizlerin daha değişik kullanışlı bir yöntem söyleyebilirsiniz.
2) Ekdeki dosyada Öğrencinin Numarası, Adı ve Soyadı yazılabilmektedir.Soyadından sonra istediğim bilgileri nasıl yazabilirim istediğim bilgi derken farklı sütunlar daki bilgileri demek istiyorum(Bir sınıfın listesinde anne adı,Başka bir listede babadı. Doğum tarihi vb.)
Listeleme yine Sayfa2 de olmasını istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Örneğin

Kodlarınızdaki
Kod:
 If Left(Cells(i, "G").Value, 2) = "5A" Then
kısmını
Kod:
If Left(Cells(i, "G").Value, 2) = Sheets(1).Range("b1") Then
olarak değiştirirseniz , SN1 Sayfasında B1 hücresine sınıf adını yazıp listeleye tıkladığınızda o sınıfa ait veriler gelecektir.

Veya kodunuzu aşağıdaki şekilde değiştirirseniz, size sınıf girmeniz için bir kutu açılacaktır ve sınıf adını girdikten sorna listeleme işlemini yapacaktır.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sinif As String
sinif = InputBox("Lütfen Sınıf Girin")

Dim sat As Long, i As Long, sat2 As Long
Sheets("SN1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Sayfa2").Range("A2:C65536").ClearContents

sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
sat2 = 2
For i = 2 To sat
    If Left(Cells(i, "G").Value, 2) = sinif Then
        Sheets("Sayfa2").Range("A" & sat2 & ":C" & sat2).Value = _
        Range("A" & i & ":C" & i).Value
        sat2 = sat2 + 1
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
Sheets("Sayfa2").Select
MsgBox "Aktarma Tamamlandı." & _
"", vbOKOnly + vbInformation, "A K T A R"

End Sub

Çok teşekkür ederim quesh aşağıdaki şekilde yazılınca listelenmektedir.2. önerine daha sonra bakacağım şimdi zamanım yok.
If Left(Cells(i, "G").Value, 2) = Sheets("SN1").Range("B1") Then

quesh 2. önerine de baktım çok güzel çok teşekkür ederim. Ancak benim esas istediğim soyadından sonra yeni bir bilgi nasıl yazılabilir veya listelenebilir. mesala K sütünundaki doğumtarinini soyadından sonraki sütuna nasıl yazabiliriz fikri olupda yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Geri