• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenen hücre a1 e gelsin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ertuer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Değerli arkadaşlar,
Aynı çal ışma sayfasının farklı alanlarında cari kartlarım bulunmaktadır.
Bulunduğum alanda örneğin c1(ali) e tıkladığımda a51 hücresini(ali nin cari kartı)
a1 hücresine getirecek.
aynı şekilde d2 deki veli ye tıkladığımda ,z1 deki velinin cari kartını a1 e getirecek
Kısaca tıkladığımda bu alanlara ulaşacağım
oradanda tekrar anasayfam sayılacak a1 e ulaşayım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Aşağıdaki gibi bir çalışma yaptım. Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Makro kullanmadan yapmak isterseniz bana daha önce benzer bir konuda yardım edilmişti. Fonksyon kullanarak da yapabilirsiniz. Kart standart haldeyse gayet de güzel olur. Anasayfa üzerinde kalarak çalışmanız da mümkün olur.

Sayın Hasan40,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum.
Örneğiniz güzel bir alternatif fakat ben aynı çalışma kitabında faklı sayfalara gitmeyi kastetmiyorum. Gönderdiğim örnekte yazdığım notta da ifade ettiğim gibi; aynı sayfanın
örneğin a201 veya z1 ve ya dd10 hücresinin a1 hücresine gelmesini istiyorum;yanı yapacağım formun üst sol köşesi gelsin a1 e dayansın..

Sayın ant1905 makrosuz çözümünüzü rica etsem

Sayın Ant1905
Önerinizi görmek isterim ilginize teşekkür ederim.
formülle olanı ayrıca makro ile de yazabilirseniz denemek isterim.
Peşinen emeğinize sağlık teşekkür ederim

Ben makro yazmayı bilmiyorum maalesef. Bakalım istediğiniz bunun gibi birşey mi?

Ekli dosyalar

Merhaba,
Amacınızı anlayamadım ama aşağıdaki dosya işinize yarar sanırım. Aynı sayfada hücreye çift tıklandığında a1 e getirir.

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar,
Aynı çal ışma sayfasının farklı alanlarında cari kartlarım bulunmaktadır.
Bulunduğum alanda örneğin c1(ali) e tıkladığımda a51 hücresini(ali nin cari kartı)
a1 hücresine getirecek.
aynı şekilde d2 deki veli ye tıkladığımda ,z1 deki velinin cari kartını a1 e getirecek
Kısaca tıkladığımda bu alanlara ulaşacağım
oradanda tekrar anasayfam sayılacak a1 e ulaşayım
Merhaba,

Örnek dosyanızı buhsettiğiniz şekilde revize edebilir misiniz?
Dosya yapınıza uygun çözüm üretmek daha kolay olacaktır.

arkadaşlar sorum excelin içinde cevaplarınız çok memnun olurum

Ekli dosyalar

Merhaba Sn.Folcay,

Sorunuzun bu soruyla alakasını anlayamadım.

Sayın Mahir ilginize teşekkür ederim dosya ektedir

Sayın Mahir bey,
Aslında istediğim çok net
Tek bir çalışma fayfasının görünmeyen uzak alanlarında tablolarım var diyelim.
Kaydırma çubuklarıyla aşağı veya sağa giderek onları aramak ulaşmak problemini ortan kaldırma bir tıkla; gitmek istediğim hücrenin gelip a1 in olduğu yere oturmasını istiyorum.
ben başka şekillerde ulaşıyorum ama ya altta ya yanda vs tam sol üst köşeye gelemiyor.
Ondan dolayı çağırdığım örneğin a101 hicresi gelsin a1 in olduğu yerde olsun istiyorum.a101 de iken de anasayfaya a1 e döneyim istiyorum.Selamlar ekte örnek ilginize sunulur. Selamlar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Diğer hücrelere tıkladığınızda anasayfa A1'e gelmesi için, ilgili hücreye gelip ekle menüsünden köprüyü ve açılan ekranda da bu belgeye yerleştiri seçip sağ taraftan sayfa 1'i seçmelisiniz.

diğer işlemi şimdilik çözemedim.

Sayın yusuf44 ,
Köprü seçeneğini ben kullanıyorum ama o istediğimi yapmıyor.görünür alt veya yanda bir yere getiriyor ama tam sol üst köşeye yani a1 e getirmiyor.ilginize teşekkür ederim

Son düzenleme:
Öyleyse a1 hücresine bir ad verin ve köprüyü aynı yerde tanımlı adlar altında görünen o hücre adı olarak ayarlayın.

Ekli dosyalar

• köprü.jpg
    köprü.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 9
Sayın Yusuf44 ,
Yukarda da ifade ettim köprü seçeneğini kullanıyorum .ancak köprülen hücreyi getirip sol üst köşeye yani a1 e yerleştirmiyor...problem bu.

Sayın Üstadlar ilginizi rica ediyorum

Ekli dosyada görüldüğü gibi ben köprü ile deneyip başaramadım,bazı arkadaşlarda farklı çözümler sundular bir türlü amacımıza ulaşamadık.
Aslında istediğim çok net
Tek bir çalışma fayfasının görünmeyen uzak alanlarında tablolarım var diyelim.
Kaydırma çubuklarıyla aşağı veya sağa giderek onları aramak ulaşmak problemini ortan kaldırma bir tıkla; gitmek istediğim hücrenin gelip a1 in olduğu yere oturmasını istiyorum.
ben başka şekillerde ulaşıyorum ama ya altta ya yanda vs tam sol üst köşeye gelemiyor.
Ondan dolayı çağırdığım örneğin a101 hicresi gelsin a1 in olduğu yerde olsun istiyorum.a101 de iken de anasayfaya a1 e döneyim istiyorum
yani hücre en üst satır ve sütun ensolda ilk sütunda.. a1 de olmalı
Selamlar ekte örnek ilginize sunulur. Selamlar

Ekli dosyalar

Selam,
Tek bir sayfadan bahsediyorsunuz ama anlatımınızda Anasayfa tabiri kullanıyorsunuz ayrıca bir sayfanın farklı yerlerinde tablonuz varsa bu tablonun tamamını a1 e getirmek midir amacınız yani tabloda yazan bir hücre adı a1 de yazsa ne olacak yine o tabloya gitmek için kaydırma çubuklarını kullanıcaksınız?

Selam
niye kaydırma çubuklarıyla gideyim..?
düşünün aynı sayfanın a501 saatırında ki tablomu çağırdığımda,
gelsin en üst ve sola otursun.
eğer örnekte ki a1 e tıkladığınızda a51 e gittiğini, a51 e tıkladığınızda geldiğini görürsünüz.Ancak dikkat edin en üste gelmiyor fakat görünen
alt tarafa geliyor..! problem bu
Bir de özür dilerim anasayfa değil anatablo demeliydim.fakat aynı sayfa vurgulamasını pek çok kez vurguladım.

Son düzenleme:
Merhaba,

DOLAYLI fonksiyonu ile istediğiniz hücredeki veri A1 hücresinde gösterebilirsiniz.

A1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞER(B1="";"";EĞER(DOLAYLI(B1)=0;"";DOLAYLI(B1)))

B1 hücresine hücre adres yazıp sonucu gözlemleyin.

Örnek dosyanıza göre mesela E2 yazıp deneyin.

elinize emeğinize sağlık sayın Korhan Aydın Teşekkür ederim.

Geri