• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Istediğim değer ilgili hücreye gelmiyor

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe türkçe
Kolay gelsin arkadaşlar bende excele yeni başladığım için sorunumu anlatamaya bilirim şimdiden özür dilerim,bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

gönderdiğim dosyada 3b değerini giriyorum ama bana karşısındaki değeri vermiyor bir üsteki değeri veriyor.
Acaba formülü nasıl düzelte bilirim dosyayı yolluyorum

şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Verileriniz her zaman artan sıralı olmayabilir. Yazdığınız düşeyara fonskiyonlarının sonu,

...2)

şeklinde değil,

...2;0)

şeklinde yazın. Tam eşleşmeyi bu şekilde bulabilirsiniz. Ve tabi aranan değerle bakılan değer örtürşmelidir. 3-B .. 3B gibi.

DÜŞEYARA(E3;$AA$5:$AB$18;2;0)

gibi.

E3 hücresine girdiğin değer arayacağın değerle aynı olması lazım 3-B girersen sorun çözülecektir.

Arkdaşlar işe yaradı çok teşekkür ederim ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı.başka sorularım olduğunda bana gene yardım ederseniz sevinirim

Arkadaşlar ekteki dosyayı bir inceleyip yardımcı olurmusunuz lütfen. Dosyada açıklamaya çalıştım ne istediğimi, Eğer formül olarak yazarsanız kendimi geliştirmeme yardımcı olur. şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekteki dosyayı bir inceleyip yardımcı olurmusunuz lütfen. Dosyada açıklamaya çalıştım ne istediğimi, Eğer formül olarak yazarsanız kendimi geliştirmeme yardımcı olur. şimdiden tşk ederim.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

G2:

Kod:
=EĞER(DÜŞEYARA(E2;$A$2:$B$109;2;0)="hepsi";DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$109;3;0)
 ;DÜŞEYARA(F2;KAYDIR($B$2;KAÇINCI(E2;$A$2:$A$109;0)-1;0
  ;109-KAÇINCI(E2;$A$2:$A$109;0);2);2;0))

.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

G2:

Kod:
=EĞER(DÜŞEYARA(E2;$A$2:$B$109;2;0)="hepsi";DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$109;3;0)
 ;DÜŞEYARA(F2;KAYDIR($B$2;KAÇINCI(E2;$A$2:$A$109;0)-1;0
  ;109-KAÇINCI(E2;$A$2:$A$109;0);2);2;0))

.
çok teşekkür ederim.

Geri