• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İsim ve Soyisimlere otomatik olarak iyelik vb. eklerden eklemek.

Excel Vers. ve Dili
2007
2010
Excel' in; bir isme, isme uygun bir iyelik eki eklemesini istiyorum. örneğin ALİ yazdığımda Excel ALİ' nin vermeli. Bunun için
=B5&"'"&EĞER(EHATALIYSA(ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(B5;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{" nın";" nin";" nın";" nin";" nun";" nün";" nun";" nün"}));ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-1;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{" ın";" in";" ın";" in";" un";" ün";" un";" ün"});ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(B5;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{" nın ";" nin";" nın";" nin";" nun";" nün";" nun";" nün"}))
formülünü kullanıyordum. Fakat bu formül, isimlerin çift veya daha fazla sessiz harf ile bitmesi durumunda "#YOK" hatası veriyor. Örneğin KURT kelimesi için KURT' un yapmıyor. "#YOK" hatası veriyor.
Bu iş için uygun makro, formül vb verebilecek olan ve ya bu formülde yapılması gereken düzeltmeyi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden Teşekkürler.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=B5&"'"&ELEMAN(KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(KAÇINCI(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-{0;1;2};1);{"a";"e";"ı";"i";"o";"ö";"u";"ü"};0));0);"n";"";"")&ELEMAN(İNDİS(KAÇINCI(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-{0;1;2};1);{"a";"e";"ı";"i";"o";"ö";"u";"ü"};0);KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(KAÇINCI(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-{0;1;2};1);{"a";"e";"ı";"i";"o";"ö";"u";"ü"};0));0));"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün")

.

Sayın Ömer (Moderatör) Hocam; Yardımınız İçin Teşekkürler.
"Eğer" formülünün tekrarı ile biraz uçuk bir çözüm üretmeye çalışmıştım. Karmakarışık bir hal almıştı.
Bu çözüm son derece pratik, hazırlanan formül son derce kolay ve anlaşılır. Üstelik harika çalışıyor. Emeğinize Sağlık.

Konuyu hortlatmak isterim.
"Ali'ye" ; "Ahmet'e" ; "Mustafa'ya" gibi çekim ekleri için bir fonksiyon var mıdır?

Ömer bey teşekkür ederim.
Ben de 5. penceredeki gibi ZuCChiNi 'nin yazdığı konuya göre formül beklentim var.

Ömer Bey'in fonksiyonunu uyarladım.
Şimdilik hata yok.

Kod:
=B5&"'"&ELEMAN(KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(KAÇINCI(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-{0;1;2};1);{"a";"e";"ı";"i";"o";"ö";"u";"ü"};0));0);"y";"";"")&ELEMAN(İNDİS(KAÇINCI(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-{0;1;2};1);{"a";"e";"ı";"i";"o";"ö";"u";"ü"};0);KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(KAÇINCI(PARÇAAL(B5;UZUNLUK(B5)-{0;1;2};1);{"a";"e";"ı";"i";"o";"ö";"u";"ü"};0));0));"a";"e";"a";"e";"a";"e";"a";"e")

Arkadaşlar bununla ilgili ben de bir iki sütunlu liste hazırladım son iki harfe göre örneğin
Mustafa YILDIZ dan sağdan 2 karakter aldırdım 1. sütundan arattırdım ve karşısına gelebilecek değeri girdim eki de birleştirme yaptım. Mustafa YILDIZ'a gibi, Hediye ÇELEBİ'ye gibi
Listem de baya bir uzun oldu. aa ab ac ad ae.......alfabeyi tamamen girdim

Geri