• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Sütun Mukayese

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Herkese Merhaba,

Öncelikle bu kadar basit bir şey sorup zamanınızı aldığım için lütfen kusura bakmayın, sizin için eminimki çok basit ama ben bir süredir uğraşıyorum içinden çıkamadım.

Ekteki dosyada A2 deki rakam B sütununda de var ise yanına "VAR" yazacak, yok ise kendi değerini yazmasını istiyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba,

C2 Hücresine,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(A2;B:B;0));A2;"VAR")

Formülünü yazarak alt hücrelere kopyalayınız..

Cevabınız için teşekkür ederim acaba ingilizce formül nasıldır ?

Teşekkürler

=if(iserror(match(a2;b:b;0));a2;"var")

aynı mesaj iki kez olmasın

Son düzenleme:
selamlar.
arkadaşın verdiği öreneğe benzer bir tabloda bende var. verilen formülü uyguladım. ancak bendeki a sütununda birden fazla hürede aynı rakamlar var. ama b sütununda sadece bir aynı rakam var. formüle göre a sütunudaki her iki rakamada var uyarısını yazdı. halbuki ben birisi varsa var, ikincisi için var yazsın istemiyorum. veya rakamlarda artırılabilir. yani a sütununda aynı rakamdan 5 tane var b sütununda 2 tane var. benim istediğim 2 rakam için var yazsın diğerlerini, rakam olarak göstersin. bunun için formülde nasılbir değişiklik yapmalıyım. şimdeiden teşekürler.

Merhaba Sayın worry73,

Sorularınızı yeni konu açarak sorarsanız daha doğru olacaktır.

Konu ile ilgili örnek bir dosya eklermisiniz..

aynısı gibi ama biraz değişiklik lazım

ekteki dosyayı inceleyip yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B:B;A2)>=EĞERSAY($A$2:A2;A2);"VAR";"YOK")

Denermisiniz.

Hücre değeri sıfır olanlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığınız için sıfır değerleride istediğiniz kiritere dahil edilmiştir..

sayın espiyonajl;
verdiğiniz formül çok işeme yaradı ve istediğim gibi oldu. size çok teşekkür ederim.

Rica ederim.

İşinize yaradığına sevindim.

İyi çalışmalar..

Geri