• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iki sayfa arasında bağlantı kurmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nsndepo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2003
Iki sayfa arasında bağlantı kurmak acildir yardım rica ediyorum

merhaba,
ekteki dosyada yapmak isteğim olayın bir senaryosunu hazırladım.
2.sayfada A sütunu bir metin C sütunu ise bir sayı icermektedir.bu sayfaya eklen her satır değişken A metni ve değişken C sayısı yazmaktadır.
1.sayfadaki A sütunu,2. sayfadaki A sütunu ile aynı metinleri içermektedir. o sayfadaki durum zaten formulüze edilmiştir
benim yapmak isteğim:
2. sayfaya eklenen her satır A sütunu okunarak C sayısını ,1.sayfadaki A sütununu okuyup aynı metin karşılığı olan AB süyununa sayı olarak eklemektir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,
ekteki dosyada yapmak isteğim olayın bir senaryosunu hazırladım.
2.sayfada A sütunu bir metin C sütunu ise bir sayı icermektedir.bu sayfaya eklen her satır değişken A metni ve değişken C sayısı yazmaktadır.
1.sayfadaki A sütunu,2. sayfadaki A sütunu ile aynı metinleri içermektedir. o sayfadaki durum zaten formulüze edilmiştir
benim yapmak isteğim:
2. sayfaya eklenen her satır A sütunu okunarak C sayısını ,1.sayfadaki A sütununu okuyup aynı metin karşılığı olan AB süyununa sayı olarak eklemektir.
Merhaba
Metin karşılığından kastınız nedir.
sayfa1 A2 de yazan "25070149" karşılığı AB2 de 11 olarak bulmuşsunuz ama sayfa2 c değeri 100 olarak görünüyor.

1. sayfada A sütünü okuyup,2. sayfada A sütününda aynı metni bulup AB sütununa 1. sayfadaki C sayısını yazsın.
1. sayfadaki rakamların 2. sayfayla ilgisi yok ordaki sayıları o sayfadaki formulasyonu anlatmak için koydum tamamen gelişi güzel.

Son düzenleme:
1. sayfada A sütünü okuyup,2. sayfada A sütününda aynı metni bulup AB sütununa 1. sayfadaki C sayısını yazsın.
1. sayfadaki rakamların 2. sayfayla ilgisi yok ordaki sayıları o sayfadaki formulasyonu anlatmak için koydum tamamen gelişi güzel.
Sayfa1 C sayısı ne anlama geliyor
Sizin örnek dosyada sayfa1 C sütünu gizli
Olması gerek değerlere örnek verebilirmisiniz.
"şunu okuyup sonuç şu olacak gibisinden"

sayfa1 de sorun yok oranın formülü çalışıyor
e ve aa sütunlar arasına girilen her değer b ve d sütününda aynı anda toplanıyor.
ab sütününa girilen değer ise b sütünündan çıkarılıyor.

yapilan tüm eklemeler sayfa ikide olacak.
a sütünündaki metni okuyup sayfa1 deki a sütündaki metinle eşleyip aynı satırdaki ab sütününa sayfa2 deki c degeri kadar ekleme yapacak.

uzman arkadaşlarımdan ricam bu sıkıntımı çözmeme yardımcı olmanızdır ve konu acildir.

Yardım rica ediyorum

Arkadaşlar bu benim isteğim yapılabilecek bir olaymı olmıyacaksa vaz geçeyim.

Arkadaşım merhaba. şuan işteyim fazla zamanım yok. ama düşündüğün şeyi "etopla" veya "çoketopla" komutu ile yapabilirsin. excel yardım da nasıl kullanılacağı yazıyor. saygılar.

arkadaşım benım excel bilgim gercekten az odediğin formüllerle yapabileceğimi sanmıyorum vaktin olursa örnek dosyada uygularsan sevinirim.şimdiden teşekkürler.
syg.

dostum ekte yaptım. bi incele sıkıntı varsa bana sor. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Arkadaşim ilgin için tşk ederim
dosyayı ekledim .

2 sayfaya satır ekledim 27.satır 1.sayfa böyle oldu.
Syg.

Ekli dosyalar

ben açtım sorun görünmüyor. ne sorunu var?

Geri