• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki değişkene Bağlı Değer Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan frkll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
İki değişkene bağlı olarak diğer sayfadan veri çağırmak, ekte daha iyi anlattım soruyu ve makroyu otomatik çalıştırmak bunu forumdan buldum ama uygulayamadım yardımcı olursanız sevinirim....

Ekli dosyalar

Selamlar,

İlk sorunuz için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Tabiki formülün sonuç vermesi için J3:L3 hücrelerindeki verilerle Sayfa2 E5:I5 hücrelerindeki verilerin aynı olması gerekmektedir.

J4 hücresine;
Kod:
=EĞER($I4="Kuvvetli Eksen";İNDİS(Sayfa2!$C:$I;KAÇINCI($H4;Sayfa2!$C:$C;0);KAÇINCI(J$3;Sayfa2!$C$5:$G$5;0));EĞER($I4="Zayıf Eksen";İNDİS(Sayfa2!$C:$I;KAÇINCI($H4;Sayfa2!$C:$C;0);KAÇINCI(J$3;Sayfa2!$G$5:$I$5;0)+4);""))

Merhaba;
İkinci sorunuz pek anlaşılır değil. Ama ana tablodaki değerlere bağlı tablocuklar oluşturuyorsanız tablo yapısını değiştirmenizi öneririm. Yani bir satırdaki değere bağlı çıkması gereken küçük tablocukları aynı satırın devamında gösterin. Bu tablodaki karmaşayıda önler.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkürler..ilk önce şunu belirtmek isterim 2003 e cevirirken forummleri malesef kesmiş excel bende farketmedim benim asıl yaptıgım 2007 sürümündeki dosya idi ve orda açılır listelerim 2003 de çalışmadığı için sorumda tam karşılık bulmadı sanırsam yeniden ekliyorum sadece 2. sorum için makro kısmını 2003 e cevirebildim ve sorun yok sanırım..

Sorum biraz karışık oldu kusura bakmayın tabloda karışık fakat dediğiniz förmül ile de uygulayamadım soruyu biraz daha açık anlatayım Sayfa 1 de H4 ten H12 ye kadar kesit sutunu altında profil isimleri var ilk önce burdan açılır listeden herhangi bir profil seçilecek daha sonra sayfa 1 deki I sutununda yön belirlemesi için 2 seçenekli açılır listem mevcut Örneğin H4 de IPE A 100 kesiti seçilsin daha sonra yön de kuvvetli eksen seçildiğinde Sayfa 1 deki J ve K sutunlarına Sayfa 2 deki IPE A 100 un Kuvvetli eksen kısımındaki I ve İ ler gelmesini sağlamak ZAyıf eksen seçilseydi sayfa 1 deki J ve K sutununa sayfa 2 deki zayıf eksen kısımındaki I veİ leri getirmeye çalışmak..

Ekli dosyalar

Son eklediğim dosyalara bakan fikri olan varmıdır acaba ?

Geri