• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki ayrı listeden fiyat alma...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bir tablo oluşturdum.A,B,C sütünların ÖLÇÜ,ŞEKİL,RENK diye ayrım yaptım.Bunlardan teker teker seçip en son rengi seçtiğimde E sütununda birim fiyatına otomatik tanımlamasını istiyorum.bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.SON1 adı altında gönderdiğim tabloyu incelerseniz ne yapmak istediğimi daha rahat anlamış olursunuz.SON1 kullanım olarak zaman alan bir uygulama o yüzden SON LİSTE1 tablosunu kullanmak istiyorum.Şimdiden yardımınızdan dolayı teşekkürler...

Ekli dosyalar

ne yapmak istediğinizi anlamadım biraz daha soruyu açarak sorabilir misiniz_?

Son1 tablosunu malzeme cinsinin bulunduğu sütünun kutucuklarını tıklayıp incelermisin arkadaşım.bir ürün seçtiğimde otomatik fiyatı tanımlıyor.son liste 1 daha gelişmiş bir şablon.kutucukları seçerek birim fiyatına ulaşmak istiyorum.

Son1 tablosunu malzeme cinsinin bulunduğu sütünun kutucuklarını tıklayıp incelermisin arkadaşım.bir ürün seçtiğimde otomatik fiyatı tanımlıyor.son liste 1 daha gelişmiş bir şablon.kutucukları seçerek birim fiyatına ulaşmak istiyorum.

fiyat listesi biraz karışık değil mi neye göre seçecek fiyatları karambole mi fiyat seçecek

Hemşerim İhsan kardeş,
benim bir sorum var forumda bir göz atsan çok sevinirim.

Merhaba

Lsiteyi düzelttim tekrar bakarsanız sevinirim.malzeme cinsinide iki parçaya böldüm ölçü ve şekil olarak...

Ekli dosyalar

seçtiğiniz renge göre mi listeye verilerin gelmesini istiyorsunuz

netim sürekli kopuyor malesef:( eğer mümkünse 0 xxxxxxxxx den çağrı atarsanız sağlıklı anlatırım...
Örnek:
ölçü...şekil...renk....birim fiyatı... kristal....janjan
6x8 oval janjan 40 35 40

renge göre fiyat atması lazım...teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
netim sürekli kopuyor malesef:( eğer mümkünse 0 xxxxxxxx den çağrı atarsanız sağlıklı anlatırım...
Örnek:
ölçü...şekil...renk....birim fiyatı... kristal....janjan
6x8 oval janjan 40 35 40

renge göre fiyat atması lazım...teşekkürler

öncelikle şunu söyliyeyim ben özel paylaşmayı sevmiyorum sizdende ricam tel'inizi buradan silin.
örnek dosyayı bir inceleyin istediğiniz olmuş mu_?

Ekli dosyalar

merhaba

İhsan bey tam oalrak istediğim buydu allah sizden razı olsun yardımcı oldunuz.Bu arada form'a yeni üye oldum bende özeli paylaşmaktan yana değilim ama dün gece net'in kopmasından dolayı paylaştım ve nasıl sileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız hemen silerim...Tekrar tekrar çok teşekkür ederim...

İhsan Bey formülde bi sorun var bi inceleme imkanınız var ise sevinirim.özellikle ölçüden(ss16)şekilden(taş veya şerit)renkten(herhangibirini)seçtiğimde birim fiyatını atmıyor:((
İlginiz için şimdiden teşekkürler...

İhsan bey tam oalrak istediğim buydu allah sizden razı olsun yardımcı oldunuz.Bu arada form'a yeni üye oldum bende özeli paylaşmaktan yana değilim ama dün gece net'in kopmasından dolayı paylaştım ve nasıl sileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız hemen silerim...Tekrar tekrar çok teşekkür ederim...

merhaba
öncelikle sorunuza yanıt vereyim
tel'inizin yazdığı mesaj'da bulunan düzelt butonuna tıklayın ve tel'inizi silin ardından kaydet'e basın. tel'inizi silinmiş olacaktır.
Syn : Uzmanamele Hocam Tel'i kaldırmış. teşekkür ederim.

İhsan Bey formülde bi sorun var bi inceleme imkanınız var ise sevinirim.özellikle ölçüden(ss16)şekilden(taş veya şerit)renkten(herhangibirini)seçtiğimde birim fiyatını atmıyor:((
İlginiz için şimdiden teşekkürler...

dosyadaki sorun giderilmiştir.
Not : renkleri olanları çıkarır dediğinizde sadece taş var kristal - janjan - renkli'de rakam mevcut ona göre deneyiniz.

Ekli dosyalar

Evet düzeldi çok teşekkür ederim ilginiz için ve zaman ayırdığınız için.Öğrenmek amaçlı birşey soracağım bu $ işareti ne anlama geliyor formülün bi açıklamasını yapma imkanınız olurmu acaba yada öğrenmek amaçlı forumun içinde açılmış bir yer varsa ordanda bakabilirim.

iyi günler...

Evet düzeldi çok teşekkür ederim ilginiz için ve zaman ayırdığınız için.Öğrenmek amaçlı birşey soracağım bu $ işareti ne anlama geliyor formülün bi açıklamasını yapma imkanınız olurmu acaba yada öğrenmek amaçlı forumun içinde açılmış bir yer varsa ordanda bakabilirim.

iyi günler...

$ ( dolar işareti Sabitlemek için kullanılır sütun harfinin önünde ise sütun'u sabitler Satır sayısının önünde ise Satırı sabitler her ikisininde önünde ise her ikisini birlikte sabitler.
formül'ün açıklamasına gelince
Kod:
$O$2:$O$95=A4
O sütunu eşitse A4'e
Kod:
$P$2:$P$95=B4
P sütunu eşitse b4'e
Kod:
İNDİS($Q$2:$U$95;0;KAÇINCI(C4;$Q$1:$U$1;0)
bu formülün açıklamasına excel dershanesi bölümünden ulaşabilirsin.
ayrıca unuttuğum bir şey var dosyada attığım formülü aşağıya doğru yaymamışım onuda güncelliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Açıklamanız için çok teşekkürler...Son yaptıpğınız işlem sanırım Tabloyu çoğaltırsam sıkıntı yaşamamam içindi değil mi?

Çok teşekkürler.Bu formülü 6 adet tablo olarak A4 kağıdına sığdıracaktım son yaptığınız işlem çok iyi oldu.Tekrarda allah razı olsun.Dualarım sizinle...

Çok teşekkürler.Bu formülü 6 adet tablo olarak A4 kağıdına sığdıracaktım son yaptığınız işlem çok iyi oldu.Tekrarda allah razı olsun.Dualarım sizinle...

rica ederim
Yalnız sadece bana değil sitede yardım eden herkese dua ein
kolay gelsin :mutlu:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri