• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

if ve renk verme

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar denedim bir türlü yapamadım a hücresi b den büyükse c hücresine renk atabilirmiyim mesela büyükse sarı küçükse mavi gibi veya eşitse siyah gibi bir formul yazmak mümkünmü

arkadaşlar denedim bir türlü yapamadım a hücresi b den büyükse c hücresine renk atabilirmiyim mesela büyükse sarı küçükse mavi gibi veya eşitse siyah gibi bir formul yazmak mümkünmü

merhaba
koşullu biçimlendirme - yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan
Kod:
=$A1>$B1
bunu yazın ve biçim'i Sarı
yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan
Kod:
=$A1<$B1
bunu yazın ve biçim'i Mavi
yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan
Kod:
=$A1=$B1
bunu yazın ve biçim'i Siyah
olarak ayarlayın ve deneyin

=EĞER(C3>L3;"DOĞRU";c3<l3;"yanlış") şunu yazmayı denedim ama olmadı c büyükse l den doğru küçükse yanlılş

=EĞER(C3>L3;"DOĞRU";c3<l3;"yanlış") şunu yazmayı denedim ama olmadı c büyükse l den doğru küçükse yanlılş

merhaba
bu şekilde yazılamaz sebebi ise Eğer fonksiyonu 3 olasılık ile çalışır
1 mantıksal sınama 2 doğru ise 3 yanlış ise
Kod:
=EĞER(C3>L3;"DOĞRU";EĞER(C3<l3;"yanlış";"")
şeklinde deneyin.

Tşk ederim sanırım istediğim gibi oldu fakat şöyle bir sorunum var veriyi netten çekiyorum çekilen veride nokta oldugundan işlemler hatalı çıkıyor

Ekli dosyalar

Tşk ederim sanırım istediğim gibi oldu fakat şöyle bir sorunum var veriyi netten çekiyorum çekilen veride nokta oldugundan işlemler hatalı çıkıyor

merhaba
öncelikle şunu yapın
ctrl+h
aranan değere . ( nokta ) yeni değere , ( virgül ) yazın sonra tümünü değiştir deyin.

ardından C3:I30 aralığını seçin
koşullu biçimlendirme - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan'ı seçin - kutucuğa
Kod:
=C3<0
bunu yazın biçim'i kırmızı olarak ayarlayın. ve tamam deyin.
yeni kural - biçimlendirileek hücreleri belirlemek için formül kullan'ı seçin - kutucuğa
Kod:
=C3>0
bunu yazın ve biçim'i yeşil olarak ayarlayın. tamam deyin bir daha tamam deyin.

Tşk ederim dediğiniz yaptım oluyor fakat şöyle bir sorun var netten veriyi yenilediğimde bütün ayarlar gidiyor virguller tekrar nokta oluyor renklerde bozuluyor

Tşk ederim dediğiniz yaptım oluyor fakat şöyle bir sorun var netten veriyi yenilediğimde bütün ayarlar gidiyor virguller tekrar nokta oluyor renklerde bozuluyor

yaptırdığım değiştirme işlemini makroya çevirin ve butona atayın verileri yeniledikten sonra buton'a tıklayın eski haline çevirsin

Tşk ederim biçimlendirmeyi yaptım ama nasıl makroya çevireceğim konusunda fikir yürütemedim:(

Ekli dosyalar

Geri