• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

if ve and yapısı hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar excel ve makro uygulamayalı 3-4 sene olmuş çok basit bir fonksiyonda takılıp kaldım. Amacım iki ürünün satış fiyatını excelle yapmak. Sistem şöyle.

A ürününü tek alındığında 100tl fiyatı var
b ürünü tek alındığında fiyatı 100tl
ikisini bir aldığınızda fiyatı 200tl yerine 150tl olacak.

a için evet b için evet yazdığınızda 150tl olarak başka bir hücrede satış fiyatı çıkacak. a için hayır b için evet dediğinizde 100tl yazacak ya da tam tersinde de 100tl. a için hayır b için hayır dendiğinde 0 tl yazacak.

bunu bir türlü yapamadım :)

if c1="evet" d1="evet" sonuc=150
elseif vs. diye gidecek bir mantık.

Eğer kullandım eğerlerin içinde tıkandım kaldım. And komutu için ve yazıp doğru yanlışla bir yerlere çıkmaya çalıştım ama çok fazla uzattım gibi geldi.

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar excel ve makro uygulamayalı 3-4 sene olmuş çok basit bir fonksiyonda takılıp kaldım. Amacım iki ürünün satış fiyatını excelle yapmak. Sistem şöyle.

A ürününü tek alındığında 100tl fiyatı var
b ürünü tek alındığında fiyatı 100tl
ikisini bir aldığınızda fiyatı 200tl yerine 150tl olacak.

a için evet b için evet yazdığınızda 150tl olarak başka bir hücrede satış fiyatı çıkacak. a için hayır b için evet dediğinizde 100tl yazacak ya da tam tersinde de 100tl. a için hayır b için hayır dendiğinde 0 tl yazacak.

bunu bir türlü yapamadım :)

if c1="evet" d1="evet" sonuc=150
elseif vs. diye gidecek bir mantık.

Eğer kullandım eğerlerin içinde tıkandım kaldım. And komutu için ve yazıp doğru yanlışla bir yerlere çıkmaya çalıştım ama çok fazla uzattım gibi geldi.

Şimdiden teşekkürler.

userform ile hazırlanmış örnek dosya ekliyorum...
bakalım olmuşmu?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tam çözdüğüm anda cevaplar geldi çok teşekkür ederim. if içinde and olayını çözemediğim için zaten sorunu çözememiştim. Biraz tersten kulağımı tutarak çözdüm sanırım ama yinede paylaşmak istedim.

b44 hücresine
=VE(C7="var";C8="var")
b45 hücresine
=VE(C7="yok";C8="yok")

ana hesap hücresine
EĞER(B44=DOĞRU;150;EĞER(B45=DOĞRU;0;100))

Geri