• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İF or fonksiyonunu iki and ile kullanma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office excel 2003 türkçe
Merhaba,

=IF(OR(AND(G9<9;G9>2);K1+K2;218)

fonksiyonuna bir AND daha eklemek istiyorum

=IF(OR(AND(G9<9;G9>2);K1+K2;218) AND(G9<20;G9>30);K4+K3;675 )) gibi birşey yazdım ama olmadı, ikinci AND i eklemek için ; vb denedim ama olmadı.

Yardım edebilir misiniz ?

Çok teşekkürler, saygılar.

Merhaba,

İkinci and dışında yazdığınız formülün yapısında da problem var. Siz yapmak istediğiniz şartları yazın bizde ona göre formülü yeniden düzenleyelim.

Linki incelemenizi tavsiye ederim.

EĞER - IF Fonksiyonu Uygulamaları

.

Merhaba Ömer bey, teşekkürler.

Yapmak istediğim şey

a<5 ve a>3 koşulu doğru ise a*0,90 değilse a değerinin kendisinin yazılması ayrıca b<20 ve b>15 ikoşulu doğru ise b*0,90 değilse b değerinin kendisinin yazılması. ve bunların hepsi tek fonksiyonda yer alacak sonuç da aynı excel hücresine yazılacak

Sağolun yardımlarınız için şimdiden.

a1 değeri 4 olursa a1*0,9 değerine versin diyorsunuz, b1 değeri 16 olursa b1*0,9 değerini versin diyorsunuz.

Bu mantık doğrumu?

İki değeri aynı hücredemi verecek diyelimki böyle verirken arasında ayıraç mı olacak.?

a ve b olarak belirttiğini değerlerin ikiside aynı hücre olursa bu istediğiniz mantıklı olur. Diğer türlü sonuçları ayrı görmeniz için araya ayıraç gerekir.

Tahmini değerler verirken yanlış aktarıyor olabilirsiniz.

Mantığı tekrar gözden geçirip soruyu tam manasıyla sormanızı öneririm.

.

Şöyle daha iyi özetleyebilirim;

eğer a>b ve c>d koşullarının ikisi birden ya da a<b ve c<d koşullarının yine ikisi birden sağlanıyorsa hücreye (örneğin g5 hücresine) t değeri, aksi halde (yani a>b ve c<d ya da a<b ve c>d durumlarında) x değeri yazılacak.

t ve x değerleri önemli değil ayrıca hesaplanann değerler değil örneğin t 5 x de 7 olsun.

Son düzenleme:
Şöyle daha iyi özetleyebilirim;

eğer a>b ve c>d koşullarının ikisi birden ya da a<b ve c<d koşullarının yine ikisi birden sağlanıyorsa hücreye (örneğin g5 hücresine) t değeri, aksi halde (yani a>b ve c<d ya da a<b ve c>d durumlarında) x değeri yazılacak.

t ve x değerleri önemli değil ayrıca hesaplanann değerler değil örneğin t 5 x de 7 olsun.

.

Kod:
=IF(OR(AND(A1<B1;C1<D1);AND(A1>B1;C1>D1));"T";"X")

=EĞER(YADA(VE(A1<B1;C1<D1);VE(A1>B1;C1>D1));"T";"X")

şeklinde deneyin.

Not: Eşit olma durumları açık değil.
.

.

Uyguladım ve sorun çözüldü, çok teşekkürler.

Kolay gelsin.

Geri