Hücre Değiştiğinde yanında ki hücreye tarih yazsın

sbayyigit

Altın Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
409
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
Ustalar forumu aradım ama bulamadım.
Herhangi bir hüdreye veri girişi yapıldığında hmen yanındaki hücreye o anki tarih ve saat yazılması için nasıl bir olay yazmamız gerekecek.
örnek olarak A1 Hücresi içerisine veri girişi yapıldığında veya içeriği değiştiğinde B1 hücresine, giriş veya değişiklik yapıldığı andaki tarih ve saat yazılsın. Burada sütunların yeri sabit olmayacak. yani D6 ya veri girildiğinde tarih ve saat E 6 ya yazılacak.
tüm ustalara ve emek verenlere sonsuz saygı ve selamlar.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a:a]) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1) = Now
End Sub
 
Son düzenleme:

sbayyigit

Altın Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
409
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
ustam herkesin yardımına koştuüun gigi benim sorunlarıma hemen çare buluyorsun. allah ne muradın varsa versin.
usta dediklerini yaptım fakat 2 noktada takıntım oldu.
1. değer sadece a sütunu için işlenmiş (benim yapmak istediğim hangi hücrede değişiklik yapıldı ise bir sağındaki hücreye tarih atması)
2. si ise hücre boş geçilirse değişiklik yapılmasın?
sonsuz saygılarımla...
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = 0 Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Target.Offset(0, 1) = Now
Application.EnableEvents = True
End Sub
 
Son düzenleme:

sbayyigit

Altın Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
409
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
ustam eline sağlık tam dediğim gibi olmuş. fakat gözden kaçan bir şey var.
bir hücreye girildikten sonra işlem iptal edilirse yani hücre boş geçilirse veya 0(sıfır) diye adlandırılırsa fonksiyon sona eriyor ve bir daha işlem yapmıyor. geçici durmak yerine o oturumda kalıcı olarak devre dışı kalıyor.
selamlar
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
If Target = 0 Then Exit Sub

yukarıdaki satırı ilk satır olarak yerleştirin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = 0 Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Target.Offset(0, 1) = Now
Application.EnableEvents = True
End Sub
 
Son düzenleme:

sbayyigit

Altın Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
409
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
değiştirdim fakat yine aynı
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda aşağıdaki kodu bir butona bağlayın ve çalıştırın. Daha sonra bu kodu silebilirsiniz. Yukarıdaki kodlar çalışacaktır.

Kod:
sub ac()
Application.EnableEvents = true
end if
 
Son düzenleme:

sbayyigit

Altın Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
409
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
Usta verdiğin bilgiler için tüm güzellikler senin olsun. Tekrar ediyorum Allah ne muradın varsa versin. Allah senden razı olsun.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. Allah hepimizden razı olsun.
 
T

TRABLUS

Misafir
Başlık " Hücre değiştiğinde yanında ki hücreye tarih yazsın " şeklinde değiştirilmiştir.
 

sbayyigit

Altın Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
409
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
Ustam siz nasıl uygun görürseniz. Biz bazan tam olarak karar veremiyoruz.
selamlar. saygılar
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
yaptım ama..

arkadaşlar banada böyle bir şey laazımdı burda yazılanların hepsini yuaptım ama bende bir sorun oldu bişiyi atlıyorum sanırım bana bu kodu içeren bir doys örneği yollayabilirseniz çok sevinirim
şimdiden teşekkürler
 

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Katılım
25 Aralık 2004
Mesajlar
1,793
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Kodu modüle değil de çalışma sayfasına yapıştırmamışsınızdır belki
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Acemi1' Alıntı:
Kodu modüle değil de çalışma sayfasına yapıştırmamışsınızdır belki
modüle yapıştırdım ama evde kullandığım pcdki oficde bir problemim var sanırım ondan kaynaklanıyor o nedenle örnek bir dosya istemiştim
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,453
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. kerem aslan

Kodu uygulamak istediğiniz sayfa isminin üzerinde sağ klik dedikten sonra açılan menüden kod görüntüle deyip çıkan pencereye yapışıtırırsanız çalışacaktır.
 
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
2
a sütünu değiştiğinde c sütununa
b sütünu değiştiğinde c sütununa
e sütünu değiştiğinde f sütununa yazacak şekilde nasıl değiştirmemiz gerekir. Şimdiden teşekkürler
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayın.

[vb:1:8f6085aa7b]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a:a]) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1) = Now
End Sub
[/vb:1:8f6085aa7b]
hocam sadece tek bir hücre değişince makro tetiklemek nasıl olmalı
b5 hücresi değiştiğinde a makrosunu çalıştır gibi.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,894
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
hocam sadece tek bir hücre değişince makro tetiklemek nasıl olmalı
b5 hücresi değiştiğinde a makrosunu çalıştır gibi.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B5]) Is Nothing Then Exit Sub
Call a
End Sub
a makronuzu adıdır.
 
Üst