• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye veri girme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
örneğin a-1 sütununa rakam girdiğimde bunu b-1 sütununa atsın ama a-1 her giriğim rakamı b-1, aynı a-1 e rakam girdiğim de bunu b-2 ye b-3 e diye devam edebilirmi yani ben rakamları hep a-1 e yazayım o b sütununa sırayla devam etsin b-1 b-2 b-3 diye olabilirmi şimdiden cevaplar için tşk ederim

Sanıyorum öyle istemiyor arkadaş.

A1'e 10 yazdığında B sütunundaki ilk boş hücreye 10 yazılsın, sonra A1'e başka bir şey yazıldığında sonraki boş hücreye yazılsın istiyor.

Sanıyorum öyle istemiyor arkadaş.

A1'e 10 yazdığında B sütunundaki ilk boş hücreye 10 yazılsın, sonra A1'e başka bir şey yazıldığında sonraki boş hücreye yazılsın istiyor.

yusuf arkadaşımın dediği gibi
ek için tşk ederim ama istediğim a-1 10 yazım b-1 atsın a-1 e tekrar 20 yazdığım da b-2 ye yazsın gibi

yusuf arkadaşımın dediği gibi
ek için tşk ederim ama istediğim a-1 10 yazım b-1 atsın a-1 e tekrar 20 yazdığım da b-2 ye yazsın gibi

Arkadaşlar açıkçası sanmıyorum ancak belki makro ile yapılabilir ama onun içinde uzman arkadaşların yardımcı olması lazım

Kod çalışma sayfasının modülüne yazıldı.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
sat = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row + 1
Cells(sat, "B").Value = Target.Value
End Sub

Ekli dosyalar

ilave olarak kodu aşağıdaki gibi düzenlerseniz, sürekli A1'i seçer, yani A1'e veri girdiğinizde B'deki boş hücreye attıktan sonra imleç A1 hücresine gelir, siz ayrıca uğraşmazsınız:

Kod:
If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
[COLOR="Red"][B]Range("a1").Select[/B][/COLOR]
End Sub

Kod çalışma sayfasının modülüne yazıldı.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
End Sub

çok tşk ederim aradığım buydu elinize sağlık

ilave olarak kodu aşağıdaki gibi düzenlerseniz, sürekli A1'i seçer, yani A1'e veri girdiğinizde B'deki boş hücreye attıktan sonra imleç A1 hücresine gelir, siz ayrıca uğraşmazsınız:

Kod:
If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
[COLOR="Red"][B]Range("a1").Select[/B][/COLOR]
End Sub
yardımlarınız için çok tşk ederim

Son düzenleme:
Sayfa ismine sağ tıklayın ve kod görüntüle deyin. ordan sol taraftaki kısımdan Module1 vardır. Onu açın, bu kodlar orda görünür.

Sayfa ismine sağ tıklayın ve kod görüntüle deyin. ordan sol taraftaki kısımdan Module1 vardır. Onu açın, bu kodlar orda görünür.

bişe daha sorsam bu makroyu aynı sayfata başka bir shücre için nasıl kullanırım yani aynı sayfada 2 farklı yere kullanmak için

maalesef kodlama hakkında o düzeyde bilgim yok. kendimce bir kaç alternatif denedim ama olmadı:(

Geri