• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye değer ve onay kutusu

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 turkce
Herkese merhaba,

çaresiz bir durumda aslında soruyu nasıl soracağımı da bilemiyorum. umarım anlatabilirim..
https://www.hizliresim.com/72gnkx5
yukarı da olan hücrelere sayısal değerler vermek istiyorum. puan olarak

örnek : 1,25 0,625 0

hücreye koyacağım onay kutusu ile puanının seçilmesini ve kırılım notu bölümünde gözükmesini istiyorum.

konu hakkında yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim

Ne istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor. Onay kutusu hangi hücre yada hücrelere konulacak ?
Çizgiyle işaretlediğiniz yerlere mi koyulacak ?
Anladığım kadarı ile tüm satırları rakamlarla dolduracaksınız.
Resime göre söylüyorum; 18 hücre var. Bunlardan bir tanesi mi seçilecek ve o rakam kırılım notuna yazılacak ?
Birden fazla seçim olacakca (örn. her satırda bir tane) hangisi kırılım notuna yazılacak ?

Hücrelere çizgi çizmek yerine rakamlarla örnek verseydiniz.
Hatta içerisinde gerçek veriler olmayan ve veri örnekleriyle doldurduğunuz dosyayı ekleseydiniz cevap alma ihtimaliniz daha yüksek olurdu.

Cengiz bey merhaba,
Çok haklısınız ifade de edemedim.
https://www.hizliresim.com/djl4fx4 örnek değerleri de yazdım.
senaryoda her satırda sadece bir secim yapılabilir... kırılım notu bölümünde de hangi satırlar seçilirse toplam puanı gösterilecek.

örnek :
1- 1,25
2 - 0,625
3- 0
4- 1,25

bu durumda kırılım notu 3,125 gibi..

hücrelere verilen değerlere göre de değişkenlik sağlayabilir.

uyarınız ve yardımınız için teşekkür ederim

hvgl9pi.JPG

Merhaba.
Bu şekilde örnek dosya ekte. Rakamları yinelemek yerine , sadece başlıkta görünüp,
hücrelere onay simgesinin girilmesi, daha uygun olur diye düşündüm.
Kırlım notu hücresinde aşağıdaki formül var. İlgili sütundaki dolu hücreleri sayıp, ilgili rakamla çarpıyor.
3 sütün için, bu şekilde hesaplanmış değerleri topluyor.
Son sütünda değer sıfır olmasına rağmen, ileride farklı bir değer girmek istersiniz diye onu da hesaplamaya dahil ettim.
Değiştirmek isterseniz formüldeki en sonda bulunan sıfırı değiştirebilirsiniz.

Formüldeki D2 : D6, E2:E6 vb gibi referansları kendi dosyanıza göre uyarlarsınız.
Onay simgesi için, windings yazıtipi ve ü harfini kullanabilirsiniz. :)

Kod:
=(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(D2:D6)*1,25)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E2:E6)*0,625)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(F2:F6)*0)

Ekli dosyalar

Versiyon 2 :)

Çarpan değerlerini statikten dinamiğe çevirdim. Formül içerisinden değil başlık satırından alıyor artık.
Değişiklik yapmak istediğinizde onları değiştirmeniz yeterli.
Kod:
=(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(D3:D7)*D2)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E3:E7)*E2)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(F3:F7)*F2)

bm8rkcl.JPG

Ekli dosyalar

Cengiz bey,
çok ama çok teşekkür ederim.
hemen deneyeceğim büyük bir dertten kurtardınız beni

Cengiz bey tekrar merhaba, Küçük bir revizyon yapabilme şansı var mı şu şekilde.
Kırılım notunu önceden toplayarak gidiyorduk.
Acaba ? kırılım notu hücresi değeri için değer girsek,

Örnek kırılım notu hücresi değeri 5.
her işaretleme de hücre içinde ki değerleri düşsek ? aslında daha pratik olacak bu durumda sadece hatayı tespit edip onu düşmek daha mantıklı olacak. çünkü belki de hiç hatasız olacak bu durumda 5 tam puan alabilecek..

Yanlış anlamadıysam toplam sonuçtan 5 çıkartılacak ve kırılım notu olarak kalan gösterilecek.
Aynı formülün önüne 5- eklerseniz bu sonucu alabilirsiniz. :)
Kod:
=5-(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(D3:D7)*D2)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E3:E7)*E2)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(F3:F7)*F2)

Geri