• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin silinebilir liğini kitlemek

Excel Vers. ve Dili
2003 tr - ing
2007 tr
Bir hücreyi sadece silmeye karşı kilitleyebilirmiyiz? Hücre yazılabilir olucak fakat silinemeyecek.

Değiştirilebilir hücrenin özelliklerinden (hücreleri biçimlendir), Koruma sekmesinde "kilitli"nin işaretini kaldırın.

Daha sonra sayfayı koru dediğinizde o hücreye veri girebilir ancak başka bir şey yapamazsınız. (hücre biçimlendirme, taşıma, silme vs yapamazsınız)

Kodsuz olacağını sanmıyorum.
İlgili sayfanın kod bölümüne yapıştırarak deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Application.OnKey "{DELETE}", "": Application.OnKey "{F2}", ""
If Not Target.Address = "$A$1" Then Application.OnKey "{DELETE}": Application.OnKey "{F2}"
End Sub

Kontrol bende olsun diyorsaanız.Userform ile verileri giriniz.
istediğiniz alandaki hücreleri seçip biçimlendirme ile kilitli tik ini seçiniz sonrada sayfa koruması yapınız.
Userform ile veri girerken önce sayfa korumasını kaldırınız,varsa şifreyide kaldırınız.
Verinizi giriniz ve userformu kapatırken sayfa korumasını varsa şifresi ile giriniz.
O zman kontrol sizdedir.
Kolay gelsin.:cool:

Siz nasıl bir şey istiyorsunuz ki çözüm olmadı merak ettim! Hücrenin boş olmasını mı engellemek istiyorsunuz, veri girme dışında herhangi bir şey yapılmasını mı?

Ben kullanırken sorun yok. Userform oluşturduk o forumda verileri kayıt ettik ve kayıt edilen hücreleri benim dışımda veya programı bilgili kunacak dışında yani herhangi biri bilgisi olmayan kodlardan bi haber, o hücrelerdeki kayıtları yanlışlıkla silmesindiye koruma lazım.

Hücreyi Hücrebiçimlendir>Korum>Kilitli seçip Araçlar>Koruma>Sayfayı Koru seçip tamam deyince busefer userform kayıt etmiyor.

İşte burada ben soruyorum. Acaba hücre yazılabilir olsun ama silinemesin. Bu şekilde bir kilitleme veya kod varmı? Tabi excel sayfasındaki (sheets) şablonda silinemesin

Bunu yapabileceğimiz bir yöntem varmıdır?

Ben kullanırken sorun yok. Userform oluşturduk o forumda verileri kayıt ettik ve kayıt edilen hücreleri benim dışımda veya programı bilgili kunacak dışında yani herhangi biri bilgisi olmayan kodlardan bi haber, o hücrelerdeki kayıtları yanlışlıkla silmesindiye koruma lazım.

Hücreyi Hücrebiçimlendir>Korum>Kilitli seçip Araçlar>Koruma>Sayfayı Koru seçip tamam deyince busefer userform kayıt etmiyor.

İşte burada ben soruyorum. Acaba hücre yazılabilir olsun ama silinemesin. Bu şekilde bir kilitleme veya kod varmı? Tabi excel sayfasındaki (sheets) şablonda silinemesin

Bunu yapabileceğimiz bir yöntem varmıdır?
Ben açıkladım ya.
userformda kayıt etmeden önce kod ile sayfa korumasını kaldırıp veri girişi yaptıktan sonra yine userformda kod ile sayfa korumasını koyun.
Problem olmaz.
Yapamazsanız bana küçük bir örnek dosya yollayınız.
Dosyanın aynisini değil siz bir tane ufak bir dosya yolayın yapayım görmeniz için kolayy gelsin.:cool:

Geri