• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri Hızlıca Referanslı Hücre Haline Getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhabalar,

Arama yaptım fakat göremedim, umarım önceden değinilmiş bir konu değildir. Yapmak istediğim şey şu:

D sütunundaki tüm hücreler A sütunundaki hücrelere referans içersin (satırları aynı olacak şekilde). Yani D1 hücresi =$A$1 olsun; aynı şekilde tüm D satırındaki hücreleri doldurmak istiyorum D2=$A$2 D3=$A$3 diye. Bunu hızlıca yapabileceğim bir kısayol var mıdır? Kopyala yapıştırla veya hücrenin sağ alt köşesinden sürüp bırakarak yapamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

D sütununu fare ile seçin ve formül çubuğuna,

=A1

yazarak ctrl + enter tuş kombinasyonunu çalıştırın.

Merhabalar,

Arama yaptım fakat göremedim, umarım önceden değinilmiş bir konu değildir. Yapmak istediğim şey şu:

D sütunundaki tüm hücreler A sütunundaki hücrelere referans içersin (satırları aynı olacak şekilde). Yani D1 hücresi =$A$1 olsun; aynı şekilde tüm D satırındaki hücreleri doldurmak istiyorum D2=$A$2 D3=$A$3 diye. Bunu hızlıca yapabileceğim bir kısayol var mıdır? Kopyala yapıştırla veya hücrenin sağ alt köşesinden sürüp bırakarak yapamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba
D2=$A$2, D3=$A$3 ... gibi yazmanızın amacı nedir?
D2=A2, D3=A3 ... şeklinde olabiliyorsa Ömer beyin yöntemini uygulayın.

D1 hücreye aşağıdaki formülü yazarak ekranda D2=$A$2, D3=$A$3 ... görebilirsiniz. Ancak metin olarak oluşturur.
Kod:
=ADRES(SATIR();1;1)
A sütunlarındaki değerleri almak için ise,
Kod:
=DOLAYLI(ADRES(SATIR();1;1))

Nerede kullanacağınızı örneklerseniz daha net yanıt alabilirsiniz.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler ömer bey, yalnız benim istediğim sizinkinin referanslı olanı, onu da uzman bey'in verdiği şu formülle:

Kod:

hallettim. Teşekkürler :)

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler ömer bey, yalnız benim istediğim sizinkinin referanslı olanı, onu da uzman bey'in verdiği şu formülle:

Kod:

hallettim. Teşekkürler :)

Merhaba

Merakımı maruz görün.
D sütunu boyunca =A1, =A2... yazmak yerine =$A$1, =$A$2 ... yazılmasını gerektirecek durum nedir acaba?

Benim önerdiğim formülün tek avantajı; formülü başka yere kopyaladığınızda mutlak başvuru yapar. Diğeri göreli başvuru yapacaktır.
Sanıyorum başka bir avantajı yok.
Başka avantajı varsa da benim aklıma gelmedi, arkadaşlar bulabilirlerse ben de memnun olurum.

Merhaba,

Üzerinden konuşacağım dosya için linkler:

https://docs.google.com/file/d/0ByiuzsxFm9X3em5PQXNuRDRIYWs/edit?pli=1 (tarayıcı versiyon)

https://hotfile.com/dl/161233428/d852def/Tm_Zamanlarn_statistikleri.xls.html (indirmeli versiyon)

Total Stats sayfası için konuşuyorum. Öncelikle en soldaki kısım sabit. UID-isim-oynadığı-gol-asist-maçın yıldızı-sarı kart... şeklinde olan. Diğer kısımlar ise (gol krallığı, asist krallığı vs) sayılarına göre sıralanan kısımlar yani sabit değiller. Eğer =A1 =A2 şeklinde yazarsam, bu değerleri sıraladığımda oyuncu isimleri sıralanırken, hücrelerin değeri aynı kalıyor. Örneğin, Gol Krallığını önce UID'lere göre küçükten büyüğe sıralayıp gol hücresini de =D9 =D10 şeklinde yapalım. Daha sonra atılan gol sayısına göre sıralarsak en çok gol atan David Villa birinci sıraya gelirken, attığı gol sayısı hücrenin eski içeriğindeki gibi kalacak yani 0. Ancak bu hücreleri referanslı şekilde kullanırsak, o zaman atılan goller de isimlerle birlikte sıralanıyorlar.

Geri