• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreler arasından Belirlenen verileri seçmek

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar Tekrar Merhaba.

Benim elimde 20 ye yakın veri var "A B C D E F G H A B M N B T" gibi ben bir hücrede bu hücreler arasından seçtirerek

bu listede 2 adet "A" Vardır
Bu listede 3 adet "B" vardır

şeklinde yazdırmak istiyorum

Bu mümkünmüdür ?

Teşekkür Ederim.

Merhabalar
Evet mümkündür. Dosya ekleyebilir misiniz?

Selamlar,

=EĞERSAY(Sayılmak İstenilen Hücre Aralığı;Sayılacak Hücre)

Örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

2 sayfadaki aynı kodlu olnların yanındaki rakamları diğer sayfaya aktarmak istiyorum

1.sayfadaki a sütüunundaki kodlar ile 2.sayfadaki a sütunundaki kodları karşılaştırarak aynı olan kodların yanında bunulan c,d,e,f sütunlarındaki rakamlarında ilgili kodlara aktarmak istiyorum..

Bu listenin çok uzun olduğunu düşünelim lütfen..

Ekli dosyalar

• kk.xls
    kk.xls
    18.5 KB · Görüntüleme: 10
1.sayfadaki a sütüunundaki kodlar ile 2.sayfadaki a sütunundaki kodları karşılaştırarak aynı olan kodların yanında bunulan c,d,e,f sütunlarındaki rakamlarında ilgili kodlara aktarmak istiyorum..

Bu listenin çok uzun olduğunu düşünelim lütfen..

Selamlar,

Ekdeki dosyada Ekle/Ad Tanımlaması olan bölüme bakın,

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Merhaba Örnek Dosyayı Ekledim. eğersayda denedim ama başaramadım. yeni öğreniyoruz malum. Biraz daha geliştiriyim kendimi bu forumda sorulanları cevaplamak için bende çok vakit ayırcam söz :)

Örnek Dosyada kırmızı ile işaretlerdiğim hücreler yukarıdaki hücrelerin toplamı bu işaretlenmiş hücrelerin arasından 12 13 14 15 olanları bulup 1 adet 12 2 adet 13 gibi göstermem lazım. yardımlarınız için teşekkür ederim.

Selamlar,

Lütfen konumuzu başka konuların altına açmamaya dikkat edelim,

Teşekkür Ederim.

Geri