• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki tarihleri aylara göre ayırma, bulma ve başka hücreye yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhabalar öncelikle kolay gelsin sorunumu ekteki dosyada belirtim yardımcı olabilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aranan bölümde aynı aya ait birden fazla veri olduğu için size aşağıdaki dizi formülü öneriyorum.

E4 hücresine uygulayın. Ve ihtiyacınıza göre alt hücrelere kopyalyın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(E$4:E4)>TOPLA.ÇARPIM(--(METNEÇEVİR($B$4:$B$20;"AAAA")=E$3));"";İNDİS($B$1:$B$20;KÜÇÜK(EĞER(METNEÇEVİR($B$4:$B$20;"AAAA")=E$3;SATIR($B$4:$B$20));SATIRSAY(E$4:E4))))

Korhan Bey cevabınız için teşekkür ederim yalnız formülü kopyaladığımda B4 hücresinde ki tarihi getiriyor.B4 ile B20 arasındaki tarihlerde ocak ayına denk gelen tarihleri "OCAK" hücresinin altına, E4 hücresine getirmesini istiyorum.

Merhaba,

Üstteki mesajımda formülün dizi formül olduğunu belirtmiştim.

Bu tarz formüller hücreye girildikten sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmelisiniz.

Kusura bakmayın Korhan Bey excelde yeniyim Emeğinize teşekkür ederim.Elinize sağlık tam istediğim formul.Bu arada sayenizde yeni bir bilgi daha edindim, bunun için ayrıca teşekkür ederim..İyi çalışmalar..

Korhan Bey bir sorum daha olacak tarihe karşılık isimle birlikte aktarabilirmiyiz hücreye

Merhaba,

Aynı formülü kullanabilirsiniz. Kırmızı değişikliği yapmanız yeterli olacaktır.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY([COLOR=red]F$4:F4[/COLOR])>TOPLA.ÇARPIM(--(METNEÇEVİR($B$4:$B$20;"AAAA")=E$3));"";İNDİS([COLOR=red]$A$1:$A$20[/COLOR];KÜÇÜK(EĞER(METNEÇEVİR($B$4:$B$20;"AAAA")=E$3;SATIR($B$4:$B$20));SATIRSAY([COLOR=red]F$4:F4[/COLOR]))))

Korhan Bey çok teşekkür ederim beni zor bir durumdan kurtardınız. Allah yar ve yardımcınız olsun. kolay gelsin iyi çalışmalar

Geri