• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hucredeki Rakamlari Baska Bir Hucrede Sayisal Degerlere Donusturme

Excel Vers. ve Dili
exell versiyon
Arkadaşlar excel de A1 hücresinin içine girmiş olduğum 5 haneli bir rakamın sayısal değerlerinin toplamını yan hücreye verecek bir formül ya da makro ne ettiysem nasıl arattıysam yapamadım

Örnek dosya ektedir anlatımda belki yanlışlık olabilir.

Ekli dosyalar

• 1.xls
    1.xls
    13.5 KB · Görüntüleme: 16
Merhabalar;

Belki daha pratik çözümleri de vardır.Ben bildiğim kadarıyla 6 sütunda parçaal formülüyle değerleri tek tek alıp 7. sütunda hepsini topla formülüyle toplayarak istediğiniz sonuca ulaştım.Umarım işinizi görür.Kolay gelsin..

Ekli dosyalar

• 1.xls
    1.xls
    13.5 KB · Görüntüleme: 10
parçaal formülü ile yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar çok teşekkür ederim ikinizede hemde ayrı ayrı excel de yapılabileceklerin hayal gücüyle sınırlı olduğunu biliyorum ama yapmayı bilmiyorum onuda öğreniyorum sayenizde :))

şöyle bir ktf de olabilir.

standart bir modüle kopyalayın
Kod:
Function basamaktopla(sayi)

Dim i As Integer

For i = 1 To Len(sayi)    
     basamaktopla = basamaktopla + Val(Mid(sayi, i, 1)) 
Next

End Function

kullanım:
Kod:
=basamaktopla(12345)
=basamaktopla(A1)

not: kod uyarlamadır.

varolasın gugıl :biggrin:

ben mid fonksiyonunun column fonksiyonu ile kullanimini oneriyorum, en kullanisli olan bence; boyle bir ornek icin..

sayın mustafa.

örnekteki 6 basamak için 7 tane sütun kullanıyor, 7 tane formül yazıyorsunuz.
30 basamaklı bir sayı için 31er tane olacak.

KTF ile tek bir formül ile çözüm üretilmekte. ne dersiniz?

ktf tercih edilmiyorsa aşağıdaki formül de kullanılabilir. (kaynak: gugıl)

Kod:
=SUMPRODUCT(MID(A1;ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A1)));1)*1)

Sayin mancubus, ornekteki sayi cok uzun olmadigindan boyle bir yorum yaptim, fonksiyonlarin kullanmalarini insanlara irdelemek gerekiyor, benim yorumum mid ve column kullaniminin oturmasi icin yapilmistir aslinda :)

bu arada alternatif olsun diye bende kendi add_in menumde bulunan rakamlari ayirmak icin kullandigim bir ktf`yi toplamaya uyarlayayim..

Kod:
Function rakam_al(deg As String) As Double
Dim rakam As Double, i As Integer, deg2 As String
For i = 1 To Len(deg)
    deg2 = Mid(deg, i, 1)
    If IsNumeric(deg2) Then rakam = rakam [COLOR="Red"]+ [/COLOR]deg2
Next
rakam_al = rakam
End Function

normalde harflerle rakamlari ayirmak icin kullanilan bir ktf`dir, kirmizi bolum ayirma islevi icin & olmalidir farkli islemler yapmak icin degistirilebilir..

Bu arada son paylastiginiz fonksiyon cok daha kullanisli.. neyse bu tarz bir ornek icin bir cok alternatif cikabilir ama hala mid column fonksiyonlarina dikkat cekmek isterim, bir cok yerde gerekli olabilecegini tekrar vurgulamak isterim.

Geri