• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki belli bir kelimeden sonraki ilk 5 kaydı almak

Merhaba Arkadaşlar,
Bir hücre içerisinde bir veya birden fazla kelimeyi aratıp o kelimeden sonraki 5 karakteri almak istiyorum.
Fakat MID, SEARCH, RIGHT, LEFT hiç biri ile yapamadım:(
Yardımcı olabilir misiniz? ÇOK ÇOK teşekkürler şimdiden.

Örneğin;
A1 hücresinde : sayın yetkili kayıt no:12345 ile başlayan numaradır. Burada "kayıt no:" dan sonraki 12345 rakamını sadece almak istiyorum.
A2 hücresinde : merhaba bir sonraki işleminizde ID:98765 ile başlayanı dikkate alın. Burada "ID:" sonrasındaki 98765 rakamını sadece almak isterim.
A3 hücresinde : Kurum ID: 34567 olan kaydınız işleme alındı. Burada "Kurum ID:" sonrasındaki 34567 rakamını sadece almak isterim.
.
.
.
Axxxx şeklinde uzayan

Üsteki koşulları tek seferde formül olarak nasıl yazabilirim, yani B1 hücresine 3 koşulu ayna anda yazmak istiyorum. Search, or ile yapamadım:(

Necdet bey öncelikle teşekkürler
Peki ben bu 3 kriteri MID(A2;SEARCH("Kayıt No";A2;1)+14;11) , MID(A2;SEARCH("ID";A2;1)+14;11), MID(A2;SEARCH("Kurum ID";A2;1)+14;11)
aynı anda kullanmak istiyorum yani OR ile koşul yazmak gibi , birden fazla kelime kriterim varda
Nasıl yapabilirim, teşekkürler

Hücrelerde almak istediğiniz 5 rakamdan başka herhangi bir sayı var mı?

Ya da tüm alacağınız rakamlar öncesinde iki nokta üstüste var mı?

merhaba yusuf bey,
hücrelerde başka rakamlar olabilir, benim sadece istediğim örneğin git hücrede XX kelimesini ara bul o kelimeden sonraki 5 karakteri al, ya da hücrede YY kelimesini bul o kelimeden sonraki 5 karakteri al, ya da ZZ kelimesini bul o kelimeden sonraki 5 karakteri al gibi
Bir hücrede aynı anda XX, YY ve ZZ yok, ya XX vardır ya YY yada ZZ

Tüm farklı durumları gösteren örnek dosya paylaşır mısınız?

Deneyiniz.

C++:
=IFERROR(IFERROR(MID(SUBSTITUTE(A1;": ";":");SEARCH("No:";SUBSTITUTE(A1;": ";":"))+3;5);MID(SUBSTITUTE(A1;": ";":");SEARCH("ID:";SUBSTITUTE(A1;": ";":"))+3;5));"")

1.mesajda belirttiğiniz kriterlere göre ;

=PARÇAAL(A1;BUL(":";A1;1)+1;5)

Bu formülü kullanabilirsiniz. Detay için örnek tablo gerekli
238824

Şöyle düşünebilirsiniz a1,a2 ve a3 hücresinde aşağıdaki koyu renkle belirttiğim ibareler var ve böyle 1000 kayıt var

Örneğin;
A1 hücresinde : sayın yetkili XX 12345 ile başlayan numaradır. Burada "XX" dan sonraki 12345 rakamını alsın
A2 hücresinde : merhaba bir sonraki işleminizde YY 98765 ile başlayanı dikkate alın. Burada "YY" den sonraki 98765 rakamını alsın
A3 hücresinde : ZZ 34567 olan kaydınız işleme alındı. Burada "ZZ" den sonraki 34567 rakamını alsın

bu arada sayın korhan ve tsoyts sizin yazdıklarınızı görmemiştim hemen deneyeceğim çok tşk ler

Şöyle düşünebilirsiniz a1,a2 ve a3 hücresinde aşağıdaki koyu renkle belirttiğim ibareler var ve böyle 1000 kayıt var

Örneğin;
A1 hücresinde : sayın yetkili XX 12345 ile başlayan numaradır. Burada "XX" dan sonraki 12345 rakamını alsın
A2 hücresinde : merhaba bir sonraki işleminizde YY 98765 ile başlayanı dikkate alın. Burada "YY" den sonraki 98765 rakamını alsın
A3 hücresinde : ZZ 34567 olan kaydınız işleme alındı. Burada "ZZ" den sonraki 34567 rakamını alsın
Deneyiniz:

=EĞERHATA(EĞERHATA(PARÇAAL(A1;BUL("XX";A1)+3;5);PARÇAAL(A1;BUL("YY";A1)+3;5));PARÇAAL(A1;BUL("ZZ";A1)+3;5))

bu arada herkese çok teşekkürler, herkesin yazdığı formül birçok yerde kullanabileceğim formül

Yusuf bey şuan sizinkini kullanmak istiyorum, fakat 4 veya 5 kriter nasıl eklerim
PARÇAAL(A1;BUL("QQ";A1)+3;5) ve PARÇAAL(A1;BUL("SS";A1)+3;5) kriterlerini de eklemek isterim ben ekliyorum ama çok fazla kriter hatası alıyorum

İşte bunun için önceki mesajlarımdaki sorduklarım ve "tüm farklı durumların olduğu dosya paylaşım isteğim" çok önemliydi.

Ben aşağıdaki formülde hata almadım:

=EĞERHATA(EĞERHATA(EĞERHATA(EĞERHATA(PARÇAAL(A1;BUL("XX";A1)+3;5);PARÇAAL(A1;BUL("YY";A1)+3;5));PARÇAAL(A1;BUL("ZZ";A1)+3;5));PARÇAAL(A1;BUL("QQ";A1)+3;5));PARÇAAL(A1;BUL("SS";A1)+3;5))

Bunun sebebi benim ofis 365 kullanmam olabilir, belki eski versiyonlarda içiçe EĞERHATA için sayı sınırı vardır.

Bu şekilde fonksiyon kısaltılabilir.

DİZİ formüldür.

C++:
=IF(SUM(IFERROR(SEARCH({"QQ";"SS";"XX";"YY";"ZZ"};A1;1);0))=0;"";MID(A1;SUM(IFERROR(SEARCH({"QQ";"SS";"XX";"YY";"ZZ"};A1;1);0))+3;5))

Kriterleri içermeyen hücrelerin karşılığının boş kalması için son önerime ek yaptım.

çok teşekkürler korhan bey bu da 10 numara çalıştı işimi gördü elinize emeğinize sağlık syg

Korhan bey özür dilerim çalıştı ama ben fark edememişim sadece QQ olanları yakalayabildi diğerlerini boş getirdi tekrar kontrol etme şansınız olabilir mi , teşekkürler

Önerimde kalın harflerle belirttiğim adımı atlamış olabilirsiniz.

Geri