- Katılım
- 4 Temmuz 2006
- Mesajlar
- 40
Arkadaşlar merhaba. Elimde, isim alfabetiğine göre sıralanmış liste var. Ve bu listedeki isim ve soyisimlerin her biri tek hücrede. Bunları soyisim alfabetiğine göre nasıl ayarlayabilirim?
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Metin-Text fonksiyonlarıArkadaşlar merhaba. Elimde, isim alfabetiğine göre sıralanmış liste var. Ve bu listedeki isim ve soyisimlerin her biri tek hücrede. Bunları soyisim alfabetiğine göre nasıl ayarlayabilirim?
2 isimli olan da var. 2 soyisimli olan da var. Bu iş biraz zor gibi sanırım![]()
İki soyisim olmasından dolayı dediğiniz gibi zor.Bunun adımı soyadımı olduğunu bilmek imkansız.
Metni sütunlara ayırın. İki isimli olanları sonra tek bir sütunda birleştirin. Sonra sıralatın.
=EĞER(A1="";"";EĞER(EHATALIYSA(MBUL(",";A1));EĞER(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";""))=2;PARÇAAL(A1;MBUL(" ";YERİNEKOY(A1;" ";DAMGA(3);1))+1;255)&" "&SOLDAN(A1;MBUL(" ";YERİNEKOY(A1;" ";DAMGA(3);1))-1);PARÇAAL(A1;MBUL(" ";A1)+1;255)&" "&SOLDAN(A1;MBUL(" ";A1)-1));A1))
Soyismini ayrı bir hücreye çıkararak yapabilirsiniz.
Aşağıdaki linkteki dosyayı incelerseniz sorunuza faydalı oalacağını düşünüyorum.
Metin-Text fonksiyonları
Zafer bey, onu yapmasını biliyorum da, benim bahsettiğim gibi yapılabilir mi? Kısa yoldan yani...
Merhaba
Size Sayın Yurttaş beyin metinler ile ilgili hazırlamış olduğu dosyayı eklemiştim ondan faydalanamadığınızı yazmışsınız.
Yukarıda belirtilen konular ayrı bir sütunda yapılacak işlemlerle ilgili. Tam olarak ne yapılmasını istiyorsunuz.
Necdet Bey, İki isim ve iki soyisimli olanlarda var sanırım bunuda düzeltmesi gerekecek. Eğer soy isimleri tek olursa şöyle bir formül önerebilirim.
Kod:=EĞER(A1="";"";EĞER(EHATALIYSA(MBUL(",";A1));EĞER(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";""))=2;PARÇAAL(A1;MBUL(" ";YERİNEKOY(A1;" ";DAMGA(3);1))+1;255)&" "&SOLDAN(A1;MBUL(" ";YERİNEKOY(A1;" ";DAMGA(3);1))-1);PARÇAAL(A1;MBUL(" ";A1)+1;255)&" "&SOLDAN(A1;MBUL(" ";A1)-1));A1))
Örnek dosya ektedir.
Soyadları öne alır ve alfabetik listeler.
Ancak burada soyisimlerin yerini değiştirmeden yapabilmek mümkün mü?