• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre tıklandığında sayfa kapatılabilir mi ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba değerli arkadaşlarım , üniversite döneminde sıkça girdiğim forum sayfalarına uzun zamandır katılmıyordum , şimdi işim gereği hem yardıma hem yardımlaşmaya ihtiyacım var.

Malum köprü oluşturarak başka sayfalara gidebiliyoruz.
yaptığım basit programda ''Programdan Çıkış için Tıklayınız'' adında bir hücre var tıkladığımızda sayfa kapansın istiyoruz ne yapmamız gerekir.Özür dilerim excel de yeniyim açıkcası

Merhaba,

Sorunuzu örnek dosya ile destekleyiniz ve o dosya üzerinde anlatınız ki yanlış anlaşılma olmasın.

Ekli dosyayı incelermisin Save edip dosyayı kapatır.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("C4")) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close

End Sub

Ekli dosyalar

Haklısınız ; Kusura bakmayın söylediğim gibi excelde de forumda da yeniyim.

Örneğin ; Genelden özele bir ilin ilçelerinin seçim sayfası olsun , seçim köprülerle yapılsın , ilçe sayfalarında da devlet kurumları sayfaları olsun , herbirinde de anasayfaya dönmek için bir köprü daha olsun . ben istiyorum ki programda gezinip aradığı bilgiye ulaşan vatandaş çarpıyı tıklayarak değil de programdan çıkış yapma butonunu tıklayarak çıksın.

görüntü ya da excel dosyası bu mesaja nasıl ekleniyor bulamadım :(

Merhaba değerli arkadaşlarım , üniversite döneminde sıkça girdiğim forum sayfalarına uzun zamandır katılmıyordum , şimdi işim gereği hem yardıma hem yardımlaşmaya ihtiyacım var.

Malum köprü oluşturarak başka sayfalara gidebiliyoruz.
yaptığım basit programda ''Programdan Çıkış için Tıklayınız'' adında bir hücre var tıkladığımızda sayfa kapansın istiyoruz ne yapmamız gerekir.Özür dilerim excel de yeniyim açıkcası
Merhaba,

Tıklandığında, sayfa mı kapanacak? Çalışma kitabı mı kapanacak?

HuseyinKis Teşekkür ederim ancak ben yazılımsal bir bilgi birikimim yok , şu anda sıfırdan başladığımı düşünün , yani o komutların ne işe yaradığını bırakalım nereye yazılacağını dahi bilmiyorum yeniyim yani.Hücre tıklandığında başka sayfaya gönderdiğimiz gibi basit bir metotla kapatma şansımız yokmu sayfayı

Mahir arkadaşım excel dökümanı kapanacak , yani tıpkı sağ üstteki çarpı ifadesine basmış gibi

HüseyinKis arkadaşım örneğinizi kaydettim masaüstüme , ancak makrolar etkin değil diyordu , etkinleştirdim , kapat hücresini tıkladım biraz sürdü kapandı ? bu şekilde değil mi ? normal yani

Merhaba,

Eki inceleyin. Fikir verebilir.

....Hüseyin bey de bir örnek göndermiş, cevabını şimdi fark ettim.
Altarnatif olarak kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mahir Bey Çok teşekkürler , belki çok anlamadım ancak sağ tıklayıp visual sayfasına gittiğimde kafamda Delphiyi hatırlayıp birtakım şeyleri canlandırabldim.ilk günde ciddi faydası oldu bana :) teşekkür ederim , yaptığınız butonu kopyalayıp kendi programıma yapıştırdım ve içeriğine çalışıyorum şu anda nasıl oluşturulduğuna vs . renklerini falan değiştiremedim gerçi ama olsun o da sonra :) teşekkürler tekrar

Mahir Bey Çok teşekkürler , belki çok anlamadım ancak sağ tıklayıp visual sayfasına gittiğimde kafamda Delphiyi hatırlayıp birtakım şeyleri canlandırabldim.ilk günde ciddi faydası oldu bana :) teşekkür ederim , yaptığınız butonu kopyalayıp kendi programıma yapıştırdım ve içeriğine çalışıyorum şu anda nasıl oluşturulduğuna vs . renklerini falan değiştiremedim gerçi ama olsun o da sonra :) teşekkürler tekrar
Kolay gelsin.
İyi çalışmalar.

Geri