• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre rengini değiştirmek

Merhaba..
bir satırda 5 tane sayaç var ve birbirinden bağımsız olarak çalışıyor.
hücre içindeki rakam diğerlerinden büyük olduğunda o hücrenin rengi değişsin istiyorum. makro kullanmadan yapabilirmiyim.
bir örneğini gönderiyorum
teşekkürler..
ofis 2000 türkçe kullanıyorum

Günaydın herkese :D

koşullu biçimlendirme ile renklendirmeyi yapabilirsiniz..Ama hücre içinde sıralama için bir fikrim yok..

Teşekkürler Türker,
Ellerine sağlık. Ancak nasıl yaptığını yazabilirmisin ve 2 hücre değeri aynı olunca diğeride ikiside aynı rengi alıyor. bu nasıl önlenir?
görüşmek üzere..

Sayın keninkenin de belirttiği gibi koşullu biçimlendirmeilşe yaptım coşullu biçimlendirmede sol taraftaki seçeneği formul olarak değiştirdim ve aşağıdaki formulu yazdım ve formule göre en yüksek değerin kırmızı olmasını istedim.
=EÐER(A2=MAK($A2:$E2);DOÐRU;YANLIÞ)

İki rakamanın aynı olma durumu ise en yüksek değer iki tane ise o rakamların hepsini kırmızı yapar.Formulden de onu istedik bu satırdaki en yüksek değeri kırmızı yap diye o nedenle bütün en yüksek değerleri kırmızı yapıyor.Eğer sadece bir tanesi kırmızı kalacaksa mantığını anlatırsan çözüm bulabilirim. :dua: :icelim:

Merhaba,benim malzemeler %5in altına düşünce kırmızı %10un altına düşünce sarı renge donüşmesi gereken hücreler yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız cok sevınırım
tesekkurler..

dilek.372 nasıl yaptıgınızı tam olarak anlatırmısınız acaba

Selamlar,

Sn. maxell bu konu forumda defalarca işlendi. Çözüm KOŞULLU BİÇİMLENDİRME ile hazırlanmıştır.

Uygulama şekli;

C sütununu seçin.
BİÇİM-KOŞULLU BİÇİMLENDİRME menüsünü açın.
İlk kutucuktan "HÜCRE DEĞERİ" seçeneğini seçin.
İkinci kutucuktan "KÜÇÜK YADA EŞİT" seçeneğini seçin.
Üçüncü kutucuğa 0,05 yazın ve "BİÇİM" butonuna basarak dilediğiniz dolgu rengini seçip işlemi tamamlayın.

İkinci koşul için alt aynı ekrandaki "EKLE" butonuna tıklayın. Size yeni koşul tanımlayabileceğini bir alan açılacaktır. Yukarıda tarif ettiğim işlemleri ikinci koşul içinde uygulayın. Sanıyorum ikinci koşulu kendini uygulayabilirsiniz.

çok teşekkur ederim bende ingilizce 2007 oldugundan biraz zor oldu ama buldum.. ben makro ile yaptıgınız zannetmiştim halbuki cok kolaymıs.. :)

Selamlar,

Profilinizdeki bilgide 2003 yazıyor. Lütfen güncelleyiniz.

...bende ingilizce 2007 oldugundan...

Geri