• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içine yazılan karakter sınırlama

Excel Vers. ve Dili
2003
sn dostlar benim sorunum hücre içine tc kimlik no yazılırken rakam eksiği yada fazlası olmaması için o hücreye 11 karakter yazılmasını sağlayabilmek.bu mümkünse ve yol gösterebilirseniz sevinirim saygılar

Merhaba,

Veri / Doğrulama / Metin uzunluğun dan En az ve En fazla yazan yerlere 11 yazarak deneyiniz..

Rica ederim.

İyi çalışmalar..

Merhabalar bu konu hakkında bir soruda ben yöneltmek istiyorum

Ben bir sütuna alt alta barkod okuyucu ile barkodlar okutuyorum. Bu barkodlar 12 haneli. Ben 12 haneden düşük yada yüksek olması durumunda yukarıda bahsedilen işlemi yaptım fakat ardarda okutma işlemi yaptığımda ekrana bakmadığım için yanlış barkodda uyarıyı veriyor sonra okutma devam ettiğinden doğru barkodları okuyarak devam ediyor. Ben istiyorumki 12 haneden az veya fazla ise kitlensin kalsın böyle bişey mümkünmüdür? Cevaplarınız bana çok faydalı olacaktır. Teşekkürler..

Ömer hocamızın dediği gibi
veri-doğrulama
ayarlardan izin verilen metin uzunluğu
veri-eşit
uzunluk 12
sonra hata uyarısı sekmesinden stil=dur
geçersiz veri girdikten sonra hata uyarısını göster işaretleyiniz

cevap için teşekkürler ama bu işlemi ben zaten dediğim gibi yaptım.
ben sıralı barkod okutuyorum arada yanlış barkodu okuduğunda hata mesajını veriyor ama ardından doğru barkodlarla devam edip gidiyor yani aradaki hatalı barkod kaynıyor. benim istediğim hatalı barkoddan yani 12 rakamdan eksik yada fazla olan barkoddan sonra işlem yapılamasın

Merhaba,

Barkod sistemi nasıl ilerliyor bilmiyorum fakat renklendirme ile hatayı tespit edebilirsiniz.

Örnek;

A1:A10 arasına koşullu biçimlendirmeden,

Kod:
=VE(A1<>"";UZUNLUK(A1)<>12)
formülünü ekleyip biçimden kırmızı renkgi seçin ve tamam butonu ile işlemi bitirin.

Bu işlemden sonra uzunluğu 12 olmayan hücreler kırmızı olacaktır.

.

Sayın Ömer
Sizin öneriniz ve formülünüzü denedim sanırım en mantıklısı böyle. Yanlış okuyan (eksik yada fazla) barkodları değişen hücre rengi sayesinde tespit edebilirim. Çok teşekkür ederim elinize sağlık

sn dostlar benim sorunum hücre içine tc kimlik no yazılırken rakam eksiği yada fazlası olmaması için o hücreye 11 karakter yazılmasını sağlayabilmek.bu mümkünse ve yol gösterebilirseniz sevinirim saygılar

Selamlar, mustafa arkadaşımın sorusunu Veri Doğrulama işlemi ile yaptım ancak ek olarak son rakamın TEK SAYI OLMASI durumundada veri girişine izin vermemesini beceremedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

D4 hücresini seçin.
VERİ-DOĞRULAMA menüsünü açın.
İZİN VERİLEN bölümünden ÖZEL seçeneğini seçin.
Altındaki formül kutucuğuna aşağıdaki formülü uygulayın.
Hatalı veri girişindeki uyarı bölümünüde isteğinize göre düzenleyip tamam diyerek işlemi tamamlayın.

Kod:
=VE(UZUNLUK(D4)=11;MOD(SAĞDAN(D4);2)=0)

arkadaşlar bunu makroda nasıl uyguluyoruz

Geri