• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içinde yer alan bir kesiti , başka bir satıra gönderme

Excel Vers. ve Dili
2010
merhaba arkadaşlar
yapmak istediğim şu.çalışma sayfasında pres, eloksal, boyahane, ana üretim
gibi kalemler mevcut. pres kısmına, içinde m5 geçen bir ürün kodu yazdığımda veya daha fazla değer (m6,m8,m10) yazdığımda eloksal kısmına, m7 yazdığımda boya kısmına göndersin. aynı zamanda sipariş numarası da yine müşteri adı, sipariş koduyla birlikte hareket etsin ve anaüretim kısmına düşsün. yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sorunuzu küçük bir excel dosyası ekleyerek açıklarmısınız.

öncelikle teşekkür ederim. hemen izah edeyim. işletmenin işleyişi şöyle. ilk önce pres bölümünde ürün basılıyor. daha sonra hangi işlemi görecekse (boya, mekanik, eloksal) ilgili birime gönderilip, ürün mamüle dönüşüp artık sevke hazır hale geliyor. hazırladığım tabloda pres kısmına ilk aşama olan presin günlük ürettiği kalemleri tek tek giriyorum. işte sorun burda başlıyor. m07,m05 vb bunun gibi pek çok kod var. bunlar preste basılan malzemenin hangi birimi ilgilendirdiği anlamına geliyor. ortadaki değer m07 ise eloksalı ilgilendiriyor. dolayısıyla bunu girdiğimde eloksal kısmına düşsün ki bende üretimin bir sonraki aşamasını orada göreyim.boyalı malzeme ise boyahane kısmına düşecek yazacağımız koda göre.

Geri