• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içeriğine göre koşullu biçimlendirme

alibayindr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Herkese merhaba,

Excelde sipariş takip sayfasında alınan siparişleri görüntülerken daha iyi görüntülemek için her sipariş numarası değiştiğinde satırın renginin değişmesini istiyorum.
Paylaştığım örnek dosyada sipariş numarası 1,2,3 olan satırlar var. İstediğim örneğin 1leri yeşile 2 leri kırmızıya 3 leri tekrar yeşile ve sırayla bunu döngü halinde yapmasını istiyorum.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Maksimum kaç renk ve kaç adet rakam olacak?

2 renk döngü olarak değişebilir. Örneğin bir siparişin tüm kalemleri açık yeşil, altındaki siparişin tüm kalemleri açık mavi, sonraki siparişin tüm kalemleri yine açık yeşil.
Sipariş no sayısı anlık 150 fakat her sipariş geldiğinde artıyor. Bu sayı ortalama 500 e kadar gider diye öngörüyorum.

Merhaba,
Dosyanız ektedir.
Sipariş numarası örneğinizdeki gibi sayı olup birer birer artarak değişiyorsa Sayfa1'i, değilse Sayfa2'yi inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Hocam ikinci alternatif benim için uygun desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Dosya elime geçince bir durumla daha karşılaşma ihtimalimi fark ettim.
Sipariş kalemlerinin tamamını gönderdiğim durumda ayrı bir sütunda tamamı gittiyse her kalem için o sütuna SEVK yazıyorum ve sevk olanları filtrede gizliyorum. Çok saçma bir istek olabilir bilmiyorum ama bu formülü filtre yaptığım durumda yine o filtreye uygun 2 renk döngüsü olma ihtimali var mı?
Örnek dosya paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

Şöyle de izah edebilirim aslında eğer e sütunundaki değer sevk ise o satırları bu döngüye katma gibi.

Tekrar merhaba,
Kusura kalmayınız, sizin cevabınızı göndermeyi unutmuşum.
Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Hocam dosya için çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş. Fakat exceli çok yavaşlattı bu koşullu biçimlendirmeleri yaptığım zaman.
Bunun için bir öneriniz var mı?

Yavaşlaması normal. Çünkü; Topla.Çarpım ağır bir formül. Ancak ben koşullu biçimlendirmeyi tüm sütuna uygulamıştım. Siz sadece kullandığınız aralığa uygularsanız biraz hızlanabilir.
İyi çalışmalar...

Tamamdır hocam tekrar teşekkürler.

Geri