• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içerigi tanımlanmıs hucrenın adresını bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kneehot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
herkese kolay gelsın. arkadaslar pivot uzerınde bır toplam almak ıstıyorum formulumu yazdım ve formul ıcın bır ad tanımladım fakat pıvota bıseyler ekleyınce satır kayınca ad kaymıyor onun ıcın asagıya formulumu yazıyorum formul ıcınde ADI olan tanımladıgım ad.yapmak ıstedıgım formul ıcıne bır formul ekleyıp ADI ısmını vermek yerıne hucre ıcerıgı stok adı olan hucreyı bulsun ve formulun gerı kalanı oradan ıslesın.umarım anlatabılmısımdır.tum yardımlara tesekkurler.ornek dosya ekledım anlasılır olabılmesı adına.

ETOPLA(DOLAYLI(ADRES(HÜCRE("sat";ADI);HÜCRE("süt";ADI)+1)&":"&ADRES(HÜCRE("sat";ADI);HÜCRE("süt";ADI)+24));AJ$5;(DOLAYLI(ADRES(HÜCRE("sat";ADI)+$AM6;HÜCRE("süt";ADI)+1)&":"&ADRES(HÜCRE("sat";ADI)+$AM6;HÜCRE("süt";ADI)+24))))

Ekli dosyalar

.

Kusura bakmayın. Ben bir şey anlamadım.

Ne yapmak istediğinizi anlatırsanız, bu yol olmazsa başka yollar bulunabilir.

.

sayın yurttas ılgınız ıcın tesekkurler.asıl yapmak ıstedıgım pıvot tablomun sonuna yıllara gore ayrı ayrı toplam eklemek satır bazında.2009 ıcın a malının toplam satısı 2010 ıcın a malının toplam satısı gıbı.bu ıstedıgımı pıvotun ıcınde gerceklestıremedım alternatıf olarak pıvot dısında bır formul verıp oyle yapmaya calıstım. ama burdada pıvota krıter ekleyıp yada cıkartınca ( ornek: bolge ) satırlar ve sutunlar kaydıgı ıcın toplam formulum yanlıs cıkıyor.yapmak ıstedıgım toplam almak ıstedıgım satırlar ekleme ve cıkarmalarımla yerde degıstırsede formulun o aralıgı bulması.umarım anlatabılmısımdır.yazımı ekledıgım ornek ıle beraber degerlendırırsenız sanırım daha anlasılır olur.

herkese kolay gelsın. arkadaslar pivot uzerınde bır toplam almak ıstıyorum formulumu yazdım ve formul ıcın bır ad tanımladım fakat pıvota bıseyler ekleyınce satır kayınca ad kaymıyor onun ıcın asagıya formulumu yazıyorum formul ıcınde ADI olan tanımladıgım ad.yapmak ıstedıgım formul ıcıne bır formul ekleyıp ADI ısmını vermek yerıne hucre ıcerıgı stok adı olan hucreyı bulsun ve formulun gerı kalanı oradan ıslesın.umarım anlatabılmısımdır.tum yardımlara tesekkurler.ornek dosya ekledım anlasılır olabılmesı adına.

ETOPLA(DOLAYLI(ADRES(HÜCRE("sat";ADI);HÜCRE("süt";ADI)+1)&":"&ADRES(HÜCRE("sat";ADI);HÜCRE("süt";ADI)+24));AJ$5;(DOLAYLI(ADRES(HÜCRE("sat";ADI)+$AM6;HÜCRE("süt";ADI)+1)&":"&ADRES(HÜCRE("sat";ADI)+$AM6;HÜCRE("süt";ADI)+24))))
Merhaba
Sanırım anlatamadınız.

.

İstediğiniz, böyle bir şey mi?

.

Ekli dosyalar

Resım ekleyerek anlatmaya calısıyım bırde . Sarı olarak ısaretledıgım toplam kısmını yapmaya calısıyorum ve gorunumude bu sekılde yapmayaya calısıyorum.toplamlar en sonde 2 sutun ıle.1. 2. Ve 3. Resımde pıvota eklenen yada yerı degıstırılen krıterler var. Her sekılde toplam kısmını dogru hesaplamasına calısıyorum.sabrınız ıcın tesekkurler.

Ekli dosyalar

• ornek.JPG
    ornek.JPG
    48.2 KB · Görüntüleme: 10
  • ornek2.JPG
    ornek2.JPG
    81.5 KB · Görüntüleme: 13
  • ORNEK3.JPG
    ORNEK3.JPG
    91.9 KB · Görüntüleme: 7
.

İstediğiniz, böyle bir şey mi?

.

evet sayın yuttas bıraz kurcalarsam sanırım cıkarım ısın ıcınden. cok tesekkurler.

formul olarak sordugum soruda hucre ıcerıgının adresını bulma yolunu bılıyorsanız onuda anlatabılırmısınız. ornek hucre ıcerıgı stok olan hucre adresı gıbı.

Geri