• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hucre degeri silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tkcargo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
16 Türkçe
ustalar merhaba aradım ama bulamadım cok basit oldugundan galiba

benim istediğim b sutununda herhangi bir hucrenin degeri sıfır ise yani hucrede sıfır yazıyosa rakamla degerin silinmesini istiyorum sayfa kodu olarak
cunku hucrede sıfır olunca baska bir formul ise yaramıyo
tesekkurler

b sutununda herhangi bir hucrenin degeri sıfır ise yani hucrede sıfır yazıyosa rakamla degerin silinmesini istiyorum sayfa kodu olarak
cunku hucrede sıfır olunca baska bir formul ise yaramıyo

"Başka bir formül işe yaramıyor"..

Kafama takıldı bu dosya.

dosya yanımda yok malesef
yani ben bi tane makro ile baska bi sayfadan kopyaladıgım verileri bu sayafaya b c ve d sutunlarına atıyorum sorun şuki kopyaladıgım b sutundaki verilerde bazı hucrelerde veriler sıfır oluyo ben bu yeni sayfadaki b sutunuda sıfır olan verilerin gozukmemesini istiyorum yani silinsin ama dugme olarak degil sayfa kodu olarak bilmem anlatabıldımmı

merhaba tkcargo,
b sütunun yanına ilave bir sütun açıp, orada yani c sütununa =EĞER(B1=0;"";B1) formülünü yazıp, verileriniz boyunca bu formülün uygulanması için farenizi sürükleyin. Sonra bu c sütununda ki verileri kopyalayıp, b sütunu üzerine gelin. Farenizi sağ tıklayıp, özel yapıştırı seçin, buradan da değerleri seçip. tamam diyerek yapıştırın. İstediğiniz bu olsa gerek.

merhaba tkcargo,
b sütunun yanına ilave bir sütun açıp, orada yani c sütununa =EĞER(B1=0;"";B1) formülünü yazıp, verileriniz boyunca bu formülün uygulanması için farenizi sürükleyin. Sonra bu c sütununda ki verileri kopyalayıp, b sütunu üzerine gelin. Farenizi sağ tıklayıp, özel yapıştırı seçin, buradan da değerleri seçip. tamam diyerek yapıştırın. İstediğiniz bu olsa gerek.

image tesekkurler
sizin bakıs acınızla bakmamıstım bu formullede oluyo

sorun cozuldu

bence formüle de gerek yok, Sıfır değerlere sahip hücreleri süzdürüp toptan silersiniz :)

Geri