• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hızlı hücre hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
İşyerimde malzeme takiplerini yapmak için kullanmış olduğum bir formum var ve bu form

=EĞER(G2288="";"";(EĞER(ARA(G2288;TİP!A:A)=G2288;ARA(G2288;TİP!A:A;TİP!E:E))))

bu tip formüller kullanmakta.Belli aralıklarda database'i güncelliyorum ancak tablolarda çok sorgulama olduğundanmıdır nedir çok aşırı derecede yavai hücre hesaplaması yapmakta.Hücre hesaplamasını hızlandırmanın ne gibi yöntemleri vardır?

Teşekkürler..

Sayın incsoft

İşyerimde malzeme takiplerini yapmak için kullanmış olduğum bir formum var ve bu form

=EĞER(G2288="";"";(EĞER(ARA(G2288;TİP!A:A)=G2288;ARA(G2288;TİP!A:A;TİP!E:E))))

bu tip formüller kullanmakta.Belli aralıklarda database'i güncelliyorum ancak tablolarda çok sorgulama olduğundanmıdır nedir çok aşırı derecede yavai hücre hesaplaması yapmakta.Hücre hesaplamasını hızlandırmanın ne gibi yöntemleri vardır?

Teşekkürler..

Bahsettiğiniz konu, çok fazla formüllerin olduğu büyük veritabanlarında, genelde yaşanan problemlerin başında gelmektedir. İşlemi hızlandırmanın iki yöntemi var, 1 - Formül yerine makro kullanmak 2- Profilinizde Excel 2003 kullandığınızı görüyorum bu durumda Araçlar / Seçenekler /Hesaplama / "Otomatik" yerine "El ile" seçeneğini işaretleyin.

2. seçeneğin size getirisi şöyle olacaktır. Veritabanını güncellediğinizde hesaplama otomatik olarak yapılmayacağı için dilediğiniz güncellemeleri yaptıktan sonra istediğiniz zaman hesaplamayı yaptırabilirsiniz.Bu işlem için ise "F9" tuşuna basmanız yeterli olacaktır. İyi çalışmalar dilerim.

Öncelikle teşekkür ediyorum.Formül yerine Makro kullanmamı söylemişsiniz.Bu formülün görevini makro ile nasıl yaptırabilirim bu konuda bir örneğiniz varsa gönderebilirseniz çok sevinirim.2.seçenek dediğiniz gibi ilk etapda hızlı olmasını sağlıyor ancak F9 ile yeniden hesaplattırıldığında yeniden aşırı yavaş hesaplama oluyor.

Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..

Son düzenleme:
Syn. İncsoft;
Örnek bir dosya eklerseniz daha sağlıklı çözümler alırsınız.

Geri