• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hergün tekrarladığım kasa işleminde yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
ofice 2007
ekte göndermiş olduğum dökümanda en üst tablo en son gündür ertesi gün sabah bu üstteki tabloyu kopyalayıp en alta kayıtediyorum ve en üstteki tablonun içini boşaltıp tarihlerini değiştirerek yeni gün olarak kullanıyorum. bu işlemi makro olarak kaydettiğimde en alta kayıdettiğim satırı ve sütünü bir sonraki gün dolu olarak gördüğü için içeriği değiştireyimmi diye soruyor. benim istediğim her yeni günde bu işlemi en alttaki boş alana yapması yardım ederseniz sevinirim. excel i yeni öğreniyorum teşekkürler...

Ekli dosyalar

Allah rıza sı için çok mu zor bir şey istedim formda ne karışık işlemler görüyorum onlar çözülüyor bu çözülemedi. Yoksa şuan ilgilenebilecek yetkili mi yok......

Merhaba sayın bambuchia!!! sorununuz makro ile çözülebilir sanırım. sayın Evren Gizlen uzmanımın şu an konu başlığına hatırlamıyorum ama benim açmış olduğum bir konuda cevabi nitelikte güzel bir emeği var onu inceleyebilirsiniz.ayrıca veri aktarma ile ilgili konuları inceleyebilirsiniz.maalesef benim makro bilgim çok az.saygılar!!!

ilginize teşekkürler.. makroyla bu işlem çözülebiliyor biliyorum denedim fakat son kısımda bir sorun oluşuyor onu çözemedim o bölümle ilgili yardıma ihtiyacım var....

Allah rıza sı için çok mu zor bir şey istedim formda ne karışık işlemler görüyorum onlar çözülüyor bu çözülemedi. Yoksa şuan ilgilenebilecek yetkili mi yok......

Öncelikle şunu söylüyeyim dosyanızı 2003 formatında ekleseydiniz yardım edecek mutlaka daha çabuk çıkardı.

3 saat içerisinde mesajınızı yenilemişsiniz. Bu zaman sarfı içinde belkide siteye kimse girmemiş olabilr.
Diğer taraftan sorunuza gelince belkide sorunuzu kimse anlamamışda olabilir veya dosya formatınız 2003 olsaydı 2007 yi kullananda 2003 ü kullananda açıp bakardı zira 2003 ü kullanan bir kişi sizin 2007 formatlı dosyanıza bakma şansı yok.

Ben anladığım kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım.Aşağıdaki kodu bir madüle ekleyip denermisinz.

Kod:
Sub aktar()
son = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row + 1
Range("A1:I49").Copy
Range("A" & son).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Range("A1").Select
End Sub

Halit hocam öncelikle sizden ve tüm arkadaşlardan özürdilerim.. Biraz tezcanlı olduğum için sorunlarımı çok çabuk çözmek istemden kaynaklanan bir densizlik yaptım sanırım...
Sorumun çözümüne gelince aktarma işlemi tamam fakat aktardıktan sonra yukarıda kalan tablonun içinin boşaltılması mümkün mü ? Tekrar tekrar özürdiiyorum.....

Boşalacak tablonun içini sarı renge boya dosyayı ekle buraya bakalım şimdi neresi boşalacak bilmiyorum.

Kodları bu şekliyle değiştiriniz.

Kod:
Sub aktar()
son = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row + 1
Range("A1:I49").Copy
Range("A" & son).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Range("B3:D42").ClearContents
Range("F3:I42").ClearContents
Range("A1").Select
End Sub

Hocam Teşekkürler elinize sağlık peki mu makroyu çalıştırmak için kısayol varmı yoksa kısa yolu ben mi atayacağım...

Geri