• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her sayfada belirli bir hücredeki değeri bir icmal sayfasında listeleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Herkese merhaba. Bu konu yeni başlayanlar bölümü için uygun mudur bilmiyorum.
Bir icmal sayfası olacak ve açılan her yeni sayfada belirli bir hücrede yazan rakam bu icmal sayfasındaki listede yerini alacak. Fakat dikkat ediniz icmal sayfası dışındaki sayfalar sabit değil. Devamlı yenileri eklenen ve isimleri farklı olacak olan sayfalardır. Sayfa X de A1 hücresinde yazan rakam icmal sayfasında B1 e yazılsın. Sonra Sayfa Y açılsın, burada A1 hücresinde yazan rakam icmal sayfasında B2 ye yazılsın. Sonra Sayfa Z açılsın, burada A1 hücresinde yazan rakam icmal sayfasında B3 e yazılsın. Böyle bir şey mümkün müdür?
Tekrar ediyorum örneğin sayfa1 den sayfa 10 a kadar adları ve sayıları sabit olan sayfalar yok. Böyle olsaydı = yapıp hücreyi seçerdik.

Bu değerleri alt alta listelemek istiyorum

Cevabınız için teşekkür ederim.
Belirttiğiniz linkteki formül; belirli sayfalar arasındaki her sayfanın belirli bir hücresindeki değerleri topluyor.
Bu örnekte İLK:SON formülü topla formülüyle birlikte kullanılmış. Belirttiğiniz diğer formüllerle de kullanılabilir.
Fakat benim istediğim şey, belirli sayfalar arasındaki her sayfanın belirli bir hücresindeki değerleri toplamak değil, bu değerleri alt alta listelemek.
Mesela ben buna imkan veren formülü alt alta 20 hücre kopyalarım, ilk 20 sayfada belittiğim hücredeki değerler buraya listelenir.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sayın Yurttaş Bey gönderdiğiniz örneklerden ilki işime yaradı. Çok teşekkür ederim. Fakat bunun uygulaması ile ilgili ufak bir sorun var. Ekteki örnek dosyada anlattım. Buna da bir bakabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş Bey gönderdiğiniz örneklerden ilki işime yaradı. Çok teşekkür ederim. Fakat bunun uygulaması ile ilgili ufak bir sorun var. Ekteki örnek dosyada anlattım. Buna da bir bakabilir misiniz?
.

Dosyanız ekte.

Sayfa adlarında boşluk bırakmayınız. Bu da Excel'in bazı durumlardaki zayıf noktası. Bunun yerine Ürün_1 gibi kullanabilirsiniz.

.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim

Sayın Yurttaş Bey,
Sorduğum şeyin mümkün olduğunu bile düşünmüyordum.
Demek ki Excel'de yapılabilecek şeylerin hakkaten sınırı yokmuş.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum tam olarak çözülmüştür.
Elinize ve aklınıza sağlık.

bir hücrden sadece rakamları veya belirli karekterleri almak

2x 498x 67 GOVDE ALT U SACI ESKI OLCU

hücrede bunlar yazmakta bende buradan rakam olan kısımları almak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz.

Sn. hakansarikaya, başka bir başlık altında örnek bir dosya ekleyerek sorunuzunu daha açık ve anlaşılır bir örnekle pekiştirerek bildirirseniz daha çabuk yanıt alırsınız.

Geri