• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

harf harf arama

Excel Vers. ve Dili
2003
değerli excel web uzmanları formda detaylı bir arama yaptım benzer çalışmalar buldum ama kendime uyarlayamadım bu yüzden yeni bir konu başlı açmak zorunda kaldım istediğim şey şu diyelimki benim sayfa1 de sıralı isim listem var ben sayfa2 de bu listede olan isimleri c2 hücresinde aratmak istiyorum ama program aramak için istediğim ismin hepsini yazmamamı beklemesin ben daha ilk harfi yazdığımda aşağı açılır bir liste halinde bana örneğim a yazdığımda a ile başlayan isimlerin listesini b yazdığımda b ile başlayan isimleri listesini versin ben bu listeden aradığımın hepsini yazmadan seçme yapayım ekte bir dosya gönderdim umarım işinize yarar şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekteki örnek İşinizi görebilir. Bir deneyin.

Ekli dosyalar

değerli excel web uzmanları formda detaylı bir arama yaptım benzer çalışmalar buldum ama kendime uyarlayamadım bu yüzden yeni bir konu başlı açmak zorunda kaldım istediğim şey şu diyelimki benim sayfa1 de sıralı isim listem var ben sayfa2 de bu listede olan isimleri c2 hücresinde aratmak istiyorum ama program aramak için istediğim ismin hepsini yazmamamı beklemesin ben daha ilk harfi yazdığımda aşağı açılır bir liste halinde bana örneğim a yazdığımda a ile başlayan isimlerin listesini b yazdığımda b ile başlayan isimleri listesini versin ben bu listeden aradığımın hepsini yazmadan seçme yapayım ekte bir dosya gönderdim umarım işinize yarar şimdiden teşekkürler
Syn. DR MOBİL;
Syn. Uz. Orion1' in yaptığı bir çalışmayı sizin dosyanıza uyarladım.
Örnek dosyayı inceleyin.
Dosyanıza bir adet textbox ekledim. Aramak istediğizi bu textbox' a yazın.

Ekli dosyalar

sayın mustafa1207 ve sayın ynmcany ilginiz için teşekkür ederim göndermiş olduğunuz dosyaları inceledim ama işime yaramadı benim istediğim şeyi şöyle izah edeyim excelde farenin sağ tuşuna basıldığında açılan secenek listesinde "aşağı açılan liste al" özelliğine tıkladığımızda aşağıya doğru açılan bir seçim listesi var ben aramak istediğim ismi c2 hücresine yazmaya başladığımda böyle bir listenin aşağıya doğru açılmasını ve bu listede sadece yazdığım harflerin içinde bulunduğu isimlerin olmasını istiyorum örneğin a yazdığımda a ile başlayan bütün isimler ali yazdığımda ise ali ile başlayan bütün isimler listede yer alacak böyle bir şey yapabilirseniz minnettar kalırım uğraşlarınız için tekrar teşekkürler

Demek istediğnizi anladım ancak bir süre önce bende böyle bir çalışma içerisine girmiştim ama excelde böyle bir işlemin olmadığını öğrendim.Bilginize...

Merhaba

Doğrudan ilgili sayfada neden süz işlemini istemiyorsunuz?

sayın mustafa bilgilendirme için teşekkür ederim değişik bir yol bulmaya çalışacağım
sayın necdet doğrudan liste sayfasında süzme işlemi yapamıyorum sayfa1 de listem ve sayfa2 de hazırladığım bir taslak rapor sayfası mevcut ve bu taslak a25 ve t25. satırlar arasında yer alıyor ben taslak sayfama zarar gelmeden bu işlemi yapmak istiyordum ama böyle bir yöntem yoksa değişik bir şablon ve değişik bir yol deneyebilir alakanızdan dolayı teşekkür ederim iyi geceler

Merhaba,

İstediğiniz işlem #2 numaralı mesajda önerilen veri doğrulama ile yapılabilir. Ya da userform kullanarak makro ile liste oluşturulabilir.

Forumda otomatik+tamamlama ifadesi ile arama yapın. Hazırlanmış örneklere ulaşabilirsiniz.

sayın korhan ayhan çok teşekkür ederim

Geri