• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hardiskin diğer bölmüne kopya

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
arkadaşlar hepinize kolay gelsin. iyi ramazanlar
bölünmüş hardiskin c bölümündeki excel dosyasını d bölümüne istenildiği
tarih veya saatte kopya yapılmasını sağlayan bir excel çalışması varmı bunu ögrenmek istemiştim
veya başka formattada olabilir.

Merhaba;

Aşağıdaki şekilde bir kod kullanılabilir.

Aşağıdaki kodlar ile D:\ORTAK KLASÖRÜNDE DOSYA KAPANDIĞINDA KAPANDIĞI TARİH VE SAATİ DOSYA ADI OLARAK KAYDEDER
Sub Auto_Close()
ChDrive "d"
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Save 'son yapılan ilaveleride kaydeder
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="d:\ortak\" & Format(Now, "dd.mm.yyyy hh.mm.ss") & ".xls", _
FileFormat:=xlNormal, Password:="", WriteResPassword:="", _
ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=False
Application.DisplayAlerts = True
End Sub

sayın leventer;

dediğiniz kodları excel dosyasının vba general büölümüne kopya ettim.d bölümüne otak adı altında klasör yarratım.ve klasöre dosyayı kopyaladım.
herhangi bir değişiklik olmadı.benim istediğim dosyayı c de olan excel dosyasının
d ye kısayol yaratmadan kopyalanması ;
verdiğin çalışma için teşekkür ederim.

Aşağıdaki kod ile c altındaki deneme.xls dosyası d sürücüsüne kopyalanır. Ama bunu zamana bağlamak isterseniz daha kapsamlı bir kodlama yapmak gerekir, ayrıca bu durumda dosyanında sürekli açık olması gerekecektir.

Kod:
FileCopy "c:\deneme.xls", "d:\deneme.xls"

sayın leventm;
c de bie deneme excel dosyası yaptım ve vermiş olduğunuz kodu yazdığım halde d ye kopyalayamadı.bana bir excel dosyası örneği verebilirseniz sevinirim;
kolay gelsin.

Bu kod için örnek dosya vermek çok anlamlı değil. Yapacağınız c altında deneme.xls adı ile bir dosya oluşturmak. Verdiğim kodu ayrı bir excel dosyasında çalıştırın. deneme.xls dosyası kapalı olsun.

Merhaba;

Verdiğim kodları denedim bir problem yok. Masa üstüne kaydeddiğim dosyayı kapattığımda d:\ ortak klasörünün altına gün ve saat vererek yedeğini aldı.

farklı diske kopyalama

merhaba soruna bir cevap ta ben vereyim söyle ki; önce bir tane bat dosyası yap (bilmiyorsan ben sana örnek yazarım) sonra da o dosyayı zamanlanmış görevlerde istediğin tarihte ve saatte çalıştırabilirsin..kolay gelsin

sayın aysebay;
verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.bat dosyası yapmayı bilmiyorum.
örnek yaparsanız sevinirim.

Aslında benzer şekilde, verdiğim kodu bir excel dosyasında auto open prosedürü olarak kaydedip, bu dosyayıda zamanlanmış görevler ile açarakta sonuç elde edebilirsiniz.

Yukarıda sayın aysebay tarafından önerildiği gibi bu işi bir batch dosyası ile yapmak isterseniz;

Notepad uygulamasını çalıştırın ve yeni bir belgeye aşağıdakileri yapıştırıp, örneğin Test.txt adıyla kaydedin ve kapatın. Daha sonra, dosyanın uzantısını bat olarak değiştirin. Yani, Test.bat olsun.

Kod:
if exist c:\TestFolder1\MyTestFile.txt copy c:\TestFolder1\MyTestFile.txt d:\TestFolder2\MyTestFile.txt

Bu batch dosyası, c:\TestFolder1\MyTestFile.txt dosyası eğer bu dosya yolunda varsa, bir kopyasını d:\TestFolder2\MyTestFile.txt olarak oluşturur.

Geri