• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Haftasonunu koşullu biçimlendirmeye uyarlama

Excel Vers. ve Dili
office 2007
bu dosyada ocak ayı için işlemleri yapabildim.kodlar ayları günlerine göre sıralayıp,hafta sonuna gelen puantaj kısımlarını gri renkli yapmak için kullanılıyor
ama şubat ayı için hafta sonuna gelen günleri gri ile doldur kısmını yapamadım.
ocak ayı şu şekilde;

D2 hücresine;

=AH1

formülünü yazın ve hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan ggg. olarak ayarlayın.

E2 hücresine;

Kod:
=EĞER(D2="";"";EĞER(AY(D2+1)=AY(D2);D2+1;""))formü lünü yazın ve hücreyi yine ggg. olarak biçimlendirin.

E2 hücresini sağa doğru diğer hücrelere kopyalayın.

D3 hücresine =D2 yazın ve hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan gg olarak ayarlayın ve sağa doğru diğer hücrelere kopyalayın.

D3'ten AH14'e kadar (puantaj girilecek) hücreleri seçin ve koşullu biçimlendirmeden yeni kural olarak aşağıdaki formülü ekleyin:

Kod:
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=6;HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=7)
işte bu kısmı şubat ayı için yapamadım.burdaki (D$3;2) ifadesini uyduramadım sanırım

Ekli dosyalar

bu dosyada ocak ayı için işlemleri yapabildim.kodlar ayları günlerine göre sıralayıp,hafta sonuna gelen puantaj kısımlarını gri renkli yapmak için kullanılıyor
ama şubat ayı için hafta sonuna gelen günleri gri ile doldur kısmını yapamadım.
ocak ayı şu şekilde;

D2 hücresine;

=AH1

formülünü yazın ve hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan ggg. olarak ayarlayın.

E2 hücresine;

Kod:
=EĞER(D2="";"";EĞER(AY(D2+1)=AY(D2);D2+1;""))formü lünü yazın ve hücreyi yine ggg. olarak biçimlendirin.

E2 hücresini sağa doğru diğer hücrelere kopyalayın.

D3 hücresine =D2 yazın ve hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan gg olarak ayarlayın ve sağa doğru diğer hücrelere kopyalayın.

D3'ten AH14'e kadar (puantaj girilecek) hücreleri seçin ve koşullu biçimlendirmeden yeni kural olarak aşağıdaki formülü ekleyin:

Kod:
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=6;HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=7)
işte bu kısmı şubat ayı için yapamadım.burdaki (D$3;2) ifadesini uyduramadım sanırım

Eki inceler misiniz_?

Ekli dosyalar

Geri