• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günü gelen çekleri bulma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Merhabalar Aşağıdaki bir tabloda;
ayrı bir hücrede Günü gelen ama kendi çekimiz olan toplam tutarı nasıl gösterebilirim.
Tşk.

=bugün()
___A________________B______________C_______________D__________
10/01/2011...........Kendi çekimiz..........5000..........Bugün ödenmesi gereken
12/01/2011...........Müşteri Çeki...........3000...........?

Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Not: Soru başlıklarınızı konunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemeye özen göstermenizi rica ederim.

.

Merhabalar Aşağıdaki bir tabloda;
ayrı bir hücrede Günü gelen ama kendi çekimiz olan toplam tutarı nasıl gösterebilirim.
Tşk.

=bugün()
___A________________B______________C_______________D__________
10/01/2011...........Kendi çekimiz..........5000..........Bugün ödenmesi gereken
12/01/2011...........Müşteri Çeki...........3000...........?

Merhaba,

Soru içeriğiniz konu başlığı ile uyumlu olmalı. Sorunuzu örnek dosya ile destelkleyiniz.

Ki konu başlığından ilgi duyacak kişi sorunuzu görüntülesin, ilgisi ve bilgisi yeterliyse örnek dosya üzerinde sorunuzu çözsün.

Siz ne yapmışsınız, yardım demişsiniz.
örnek dosyanız yok.
forumda herkes yardım derse görüntüyü hayal ediniz.

Ömer,Necdet Konu başlığı hakkında çok haklısınız. Kusuruma bakmayın lütfen
örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Not: Soru başlıklarınızı konunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemeye özen göstermenizi rica ederim.

.

Ömer bey;
tuğ çek sheet'indeki günü gelen çeklerin toplamının, kendi çekimiz olması koşuluyla, anasayfa sheet'indeki c21 hücresine yanıp sönen yazı ile yazdırmak istiyorum. Mümkünmüdür acaba. Şimdiden tşkler.

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Tuğ Çek'!M12:M100="Kendi Çekimiz")*('Tuğ Çek'!K12:K100=BUGÜN())
 *('Tuğ Çek'!L12:L100))
Yalnız, hücrede yanıp sönme olayını tavsiye etmem. Bunun için makro yazmak gerekir ve makronun arka planda sürekli çalışması gerekir. Bu ilerde hatalara ve dosyanızda hız problemine yol açar.

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Tuğ Çek'!M12:M100="Kendi Çekimiz")*('Tuğ Çek'!K12:K100=BUGÜN())
 *('Tuğ Çek'!L12:L100))
Yalnız, hücrede yanıp sönme olayını tavsiye etmem. Bunun için makro yazmak gerekir ve makronun arka planda sürekli çalışması gerekir. Bu ilerde hatalara ve dosyanızda hız problemine yol açar.

ömer bey Çok teşekkürler kaç gündür saçımı başımı yolmuştum. Başımda kalan son bir kaç teli kurtardınız :)

Geri