• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gruplara ayırma

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Arkadaşlar merhaba.ekte bir örneğini paylaştığım dosyada 250 kişiyi gruplara dağıtmam lazım. her grup 4 kişi olacak gruplara dağıtım yapıldıktan sonra artan olursa veya eksilen olursa gruptaki kişi sayısı 5 olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

buradakı anlatım işinizi görecektir

250 kişi dediğiniz C sütununda örnek olarak yazdığınız 4 kişi midir?
Gruplara bir grup nosu mu verilecek ya da oluşan gruplar nereye nasıl yazılacak?

ÜSTAD GRUPLARA NUMARA VERİLECEK.BEN 250 İSİM YAZMADIM ÖRNEK OLSUN DİYE 4 İSİM YAZDIM AMA 250 KİŞİ OLACAK

Merhaba,
Lütfen büyük harf kullanmayın.

248 4ün katı, 62 grup oluyor
Formül ya da makroyla çözüm bulurken;
249 kişi varsa son grup 1 kişi mi olacak, yoksa 4 kişi olmadan yeni grup açılmayacak mı? Ya da nasıl bir kuralınız olacak?

Üstadım gruplar olusturulduktan sonra kalan kişi sayısı 4 kişiden az ise yeni grup açmadan diğer gruplara dağıtılsın. Yani bu durumda bazı gruplar 4 den fazla olabilir.

Merhaba. İşlerim vardı ancak dönebildim. (söz meclisden dışarı, bu aralar sorulara zamanında cevap veremeyince fırça yiyoruz kullancılardan)
Dosyanız ekte ayrıca kodlar da aşağıda.
C++:
Sub Grupla()
Dim Veri, myDict As Object, myList

Veri = Range("B1").CurrentRegion.Value              'Mevcut verileri kopyalıyoruz
    ReDim myList(1 To UBound(Veri) - 1, 1 To 1)         'Grupları yazacağımız liste boyutunu ayarlıyoruz
    Set myDict = CreateObject("Scripting.Dictionary")   'Dictionary nesnesi tanımlıyoruz
    MaxGrp = Int((UBound(Veri) - 1) / 4)                'Oluşabilecek maksimum grup numarasını buluyoruz
    Grup = 1                                            'ilk grup nosunu manuel veriyoruz
    For i = 2 To UBound(Veri)                           'Dizideki verikeri Dictionary nesnesine kopyalıypruz
        myDict.Add i - 1, Veri(i, 3) & " - " & i - 1
    Next i

Do
        Randomize                                       'Rastgele sayı üretim süreci başlangıcı
        Sec = Int((myDict.Count * Rnd) + 1)             'grubun atanacağı öğrenci sırasını seçiyoruz
        myList(myDict.Keys()(Sec - 1), 1) = Grup        'Listemize bu öğrencinin sırasına grup nosunu yazıyoruz
        GrupSay = GrupSay + 1                           '4 öğrenciden oluacaan gruplardaki öğrenci sayısını sayıyoruz
        myDict.Remove myDict.Keys()(Sec - 1)            'atanan öğrenciyi dictionaryden siliyoruz
        If GrupSay = 4 And Not Grup = MaxGrp Then       'Eğer öğrenci sayısı 4 ve son gruuba ulaşılmamışsa
            GrupSay = 0                                 'Gruptaki öğrenci sayısını sıfırlıyor ve yeni grup numarası veriyoruz
            Grup = Grup + 1
        ElseIf GrupSay >= 4 Then                        'Eğer son grup da dolmuş yani öğrenci sayısı grup sayısının 4 katından fazla ise
            Randomize                                   'Kalan öğrencilerin her biri için mevcut gruplardan rastgele grup numarası seçiyoruz
            Grup = Int((MaxGrp * Rnd) + 1)
        End If
    Loop Until myDict.Count = 0                         'Do - Loop döngüsünde grup atanacak öğrenci kalmamışsa sonlandırıyoruz
    Range("D2").Resize(UBound(Veri) - 1, 1) = myList    'Grup listesini sayfaya D sütununa yazıyoruz
End Sub

Ekli dosyalar

Üstad çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık

Geri